Gemeente Hellevoetsluis


Buurthuis de Kooistee wordt (her)opend!`

De afgelopen maanden is de gemeente samen met de buurtbewoners van de wijk "De Kooistee" druk bezig geweest het Buurthuis De Kooistee in een nieuw jasje te steken. In het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zal steeds meer nadruk worden gelegd op het verbeteren van de sociale samenhang en de leefbaarheid in de verschillende wijken binnen Hellevoetsluis. Het buurthuis is dan ook niet alleen aan de binnenkant gerenoveerd, ook de activiteiten in het buurthuis zullen opnieuw worden vormgegeven. Dit met behoud van de bestaande functies van het buurthuis, zoals jongerencentrum, locatie voor het opbouwwerk en verhuur van ruimten voor allerlei activiteiten.

Het idee om een ontmoetingsruimte te creëren voor de bewoners in de wijk zal steeds voorop staan bij het vormgeven van nieuwe activiteiten. Hierbij wordt beoogd zowel de jongeren als de ouderen in de buurt aan te spreken. Daarnaast zal de gemeentelijke afdeling Zorg een Zorgloket openen in het buurthuis, waar mensen op vastgestelde openingstijden terecht kunnen met hun zorgvragen. Zo zal het Zorgloket in de buurt toegankelijker zijn en beter bereikbaar.

Graag zouden we u willen uitnodigen om op dinsdag 16 september a.s. de (her)opening van Buurthuis De Kooistee met ons te vieren. U wordt verwacht vanaf 18.30 uur waar u uiteraard wordt ontvangen met een feestelijk welkomstdrankje en een hapje. Om 19.00 uur zal het officiële programma van start gaan. Onderdeel van het programma is onder andere een feestelijke opening door wethouder Bouma. Daarnaast zal de lokale toneelgroep Leonardus een act opvoeren en vindt er een optreden van jongeren plaats, begeleid door Stichting Welzijn Schiedam die voor de gemeente Hellevoetsluis het jongerenwerk uitvoeren. Ook zal onder leiding van stichting PUSH naar uw mening gevraagd worden over wat u belangrijk vindt met betrekking tot het vormgeven van activiteiten in het buurthuis. De avond zal rond 21.00 uur afgesloten worden.

09/04/2008