Openbare bibliotheek Amsterdam


Lezingen van Fik Meijer en Rita Verschuur

09 sep 2008 - 10:47
Fik Meijer, fotograaf: Sake Elzinga
Omslag van het nieuwste boek van Rita_Verschuur: Het geheim van mijn moeder
In de derde week van september zijn er in regio Oost twee bijzondere lezingen bij te wonen. Fik Meijer, hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, geeft op dinsdag 16 september een lezing in bibliotheek Pintohuis en auteur Rita Verschuur komt op donderdag 18 september in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Fik Meijer (foto: Sake Elzinga) schreef onder andere `Vreemd volk: integratie en discriminatie in de Griekse en Romeinse wereld'. Fik Meijer laat zien dat oude geschiedenis verrassend actueel kan zijn.

Rita Verschuur over haar nieuwste publicatie 'Het geheim van mijn moeder'.
'Het geheim van mijn moeder' is een bijzonder aangrijpend boek, dat tevens een treffend en fascinerend familieportret is. Midden in de oorlog, toen Rita Verschuur bijna acht jaar oud was, verliet haar moeder haar en haar vader voor `een meneer van de tennisclub'. Deze affaire liep al snel op niets uit, maar haar moeder bleef een onafhankelijk leven leiden waarin mannen een prominente rol speelden.
Ruim 65 jaar later, tijdens de crematie van de moeder, herdenkt de dochter haar als een vrouw die haar eigen weg ging en noemt haar dapper. Twee weken later moet de dochter tot haar eigen ontsteltenis constateren, dat ze het woordje dapper gelieve wil vervangen door laf.

Ga voor meer informatie naar onze agenda op deze website of klik op onderstaande link.