Idol Nathalie opent ROCvA-actie voor vluchtelingenjongeren

11/09/2008 16:50

ROC van Amsterdam

Idols finalist, Nathalie Makoma, lanceert op 16 september om 12.00 uur de 3-daagse campagne FUTURE TALKS. Met deze mbo-studenten van het ROC van Amsterdam (ROCvA) afdeling Gooi en Vechtstreek, wordt aandacht gevraagd voor de nood onder vluchtelingenjongeren in Afrika. De mbo-studenten van het ROCvA, komen in actie voor Congolese leeftijdsgenoten die door oorlog hun land moesten ontvluchten. Deze jongeren moesten alles achterlaten in hun zoektocht naar een veilig heenkomen. Nu leven zij onder moeilijke omstandigheden. Immers veel vluchtelingen zijn niet naar Westerse landen gevlucht, maar verblijven in vluchtelingenkampen in hun eigen land of in een buurland.

Inzet van eigen talent

Ook in de vluchtelingenkampen worden jongeren verliefd, willen naar school en werken aan hun toekomst. Dat is niet makkelijk als het thuis niet veilig is en je moet zien te overleven in een vluchtelingen-kamp. Met de 3-daagse campagne vragen zij aandacht voor de situatie van deze jongeren. De mbo-studenten maken daarbij gebruik van hun eigen talent om geld in te zamelen. Zo wordt op de binnenplaats van de school een vluchtelingendorp compleet met marktplein nagebouwd. Daarnaast verzorgen studenten in het restaurant van de school een benefiet dinershow. Zij worden daarbij bijgestaan door Eric Batema 'sterren kok op de internationale vaart' en leerlingen van de Frank Sanders Academie.

FUTURE TALKS - De Film

Op 16 september wordt de speciale film FUTURE TALKS vertoond. In de film komen ROCvA-studenten met hun Congolese leeftijds-genoten aan het woord waarin zij vooruit kijken naar hun toekomst. De trailer van de film is nu al te zien op: www.futuretalks.nl.

Nathalie Makoma

Nathalie Makoma was niet zomaar een Idols finalist. Haar weg naar de top begint in Congo, maar ook zij moest vluchten voor de oorlog: "....omdat mijn vader politieke problemen kreeg met de regering."., aldus Nathalie. Ze vindt het heel belangrijk dat de mbo-studenten actie voeren voor jongeren in Afrika: "Ik voel me half Nederlands en half Afrikaans en het is in Afrika zo veel moeilijker om je dromen waar te maken."., aldus Nathalie.

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling zal de ingezamelde gelden besteden aan projecten voor het verbeteren van toekomstkansen van vluchtelingenjongeren in Afrika.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het meest innovatieve ROC van Nederland met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen meer dan 37.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. De opleidingen worden verzorgd door bijna vierduizend medewerkers. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur.





http://www.rocva.nl

http://www.rocva.nl