Gemeente Borsele

Informatiebijeenkomst over kinderen met zorg in het onderwijs

MEE licht de onderwijsmogelijkheden van kinderen met een beperking toe

Kinderen met een handicap of beperking kunnen naar het speciaal basisonderwijs, het speciaal voortgezet onderwijs of met een âRugzakâ(leerlinggebonden financiering) naar een reguliere school. Om ouders hierover te informeren houdt MEE Zeeland twee informatieavonden over dit onderwerp en wel op dinsdag 16 september in De Stenge in Heinkenszand en op donderdag 18 september in het gebouw van MEE Zeeland te Middelburg.

Aan de informatieavonden werken ouders van gehandicapte kinderen en professionals mee. In een korte film schetsen de ouders herkenbare situaties, vertellen hoe ze tot een schoolkeuze zijn gekomen en hoe het nu met hun kind gaat. Daarnaast zijn er sprekers van MEE Zeeland zelf, van het Regionaal expertisecentrum onderwijs voor indicatiestelling en het Centrum voor indicatiestelling Zorg. Zij vertellen over de trajecten. Verder is het mogelijk voor de aanwezige ouders om vragen te stellen.

Geïnteresseerde ouders kunnen zich opgeven voor één van de twee avonden.
Op dinsdag 16 september zijn ouders welkom in De Stenge in Heinkenszand, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Op donderdag 18 september staan de deuren van het kantoor van MEE Zeeland in Middelburg aan de Buitenruststraat 8 open van 19.30 uur tot 21.30 uur. Op beide avonden is de zaal vanaf 19.00 uur open.

Aanmelden kan door te bellen naar Jany Koen, 0113 â 22 50 00 of naar Helmie Lindhout, 0118 â 43 20 00. Aanmelden via de mail kan ook door een mailtje te sturen met naam, telefoonnummer, aantal bezoekers en de datum van keuze naar meezeeland@meezeeland.nl