Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Gewonden bij overval in Driel (update)

Publicatiedatum: 16-9-2008 9:34:46

DRIEL - Op maandagavond 15 september zijn rond 21.30 uur drie mannen een woning aan de Baltussenweg in Driel binnen gedrongen. De 53-jarige bewoner en zijn 28-jarige echtgenote verzetten zich echter direct, zodat de mannen zonder buit weer zijn vertrokken. Door de tegenstand die de bewoner en zijn echtgenote boden, zijn beiden (licht) gewond geraakt. Voor de zekerheid is de man voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, zijn vrouw zou ter plaatse door een huisarts behandeld kunnen worden.

Het politieonderzoek is op dit moment nog in volle gang. Het echtpaar krijgt medische zorg, naar sporen wordt nog gezocht. Uit de voorlopige, summiere verklaringen van de slachtoffers zou kunnen worden geconcludeerd dat de drie verdachten op rooftocht geweest zijn. Een veronderstelling die nog nader onderzocht moet worden. Eén van de overvallers zou overigens ook gewond geraakt zijn. Het is niet duidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn. Het echtpaar heeft de politie al wel laten weten dat de drie nadat zij de woning verlieten in een auto gestapt zouden zijn, die in de richting van de dijk zou zijn weg gereden. De politie onderzoekt de feiten nog.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen op die mogelijk informatie hebben die van belang kan zijn. De politie is bereikbaar via 0900 - 8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.
(08-129198)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053