Datum: 16 september 2008

Leiden Verdachten van koperdiefstal aangehouden De politie heeft dinsdag 16 september rond 04.30 uur op een bouwterrein aan de Willem de Zwijgerlaan / Koningstraat twee mannen aangehouden die verdacht worden van koperdiefstal. Een 35 jarige man uit Zoetermeer en een 39 jarige man uit Katwijk liepen daar op het bouwterrein. Een toezichthouder zag ze en schakelde de politie in. Deze trof de twee daar aan. In hun auto lagen enkele koperen kabels. De verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten.

Leiden Jongen bij oversteken aangereden Een 8 jarig jongetje uit Leiden is maandag 15 september rond 17.20 uur op de Sumatrastraat bij het oversteken aangereden door een 23 jarige automobilist uit Den Haag. De jongen raakte daarbij gewond en is met vermoedelijk inwendig letsel overgebracht naar het LUMC. Het ventje stak de weg over tussen een rij wachtende auto's maar zag niet dat op de andere weghelft de auto van de Hagenaar naderde. De bestuurder van de auto zag op het laatste moment het ventje tussen de auto's vandaan komen en wist hem niet meer te ontwijken. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden heeft in verband met deze aanrijding terplaatse een verkeerstechnisch onderzoek ingesteld.

Leiden Twee mannen na vechtpartij aangehouden De politie heeft maandagavond 15 september twee Leidenaren van 20 en 54 jaar aangehouden nadat ze met elkaar in gevecht waren geraakt na een woordenwisseling over hun honden. Beide verdachten lieten hun honden uit in het park ter hoogte van de Oosterstraat. De woordenwisseling mondde uit in een vechtpartij. De vriendin van de jongere man had ondertussen de politie gebeld, waarna beide mannen werden meegenomen voor verder onderzoek. De 54 jarige man werd voor behandeling aan een verwonding in zijn gezicht meegenomen naar het LUMC.

Leiderdorp Aanhouding voor heling van gestolen fiets De politie heeft maandag 15 september rond 14.00 uur op de Engelendaal een 14 jarig meisje uit Leiderdorp aangehouden als verdacht van heling van een gestolen fiets. Agenten zagen het meisje op de Union damesfiets rijden met geopend slot zonder dat er een sleutel in zat. Dit wekte bij de agenten bevreemding waarop ze besloten de fiets op diefstal te controleren. Bij die controle werd vastgesteld dat er inderdaad aangifte was gedaan van diefstal van de fiets. Het meisje verklaarde de fiets enkele dagen geleden voor 50 euro van iemand gekocht te hebben. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt tegen het meisje proces-verbaal terzake heling op.

Fietsendiefstal en heling aanpak Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen na ruzie tussen man en vrouw Een ruzie tussen een 19 jarige vrouw en een 20 jarige man uit Alphen aan den Rijn is maandag 15 september rond 18.15 uur uitgelopen op de aanhouding van de twee. De politie ontving een 112 melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn tussen een man en een vrouw op de Julianastraat. Daar gekomen dreigde het te escaleren naar omstanders. De politie vroeg de man te stoppen met bedreigingen te uiten naar de omstanders en vroeg hem naar zijn identiteitsbewijs. Die kon hij niet tonen. Omdat hij niet wilde luisteren en het zich verder niet kon legitimeren werd hij aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en het niet kunnen tonen van het bewijs. De aanhouding verliep niet zonder slag of stoot. De man verzette zich hevig tegen de agenten die genoodzaakt waren peperspray te gebruiken en de hulp van collega's in te roepen. Uiteindelijk lukte het de agenten hem te overmeesteren en naar het politiebureau over te brengen. De vrouw werd eveneens aangehouden omdat zij eveneens niet meewerkend was en de aanhouding van de man probeerde te verhinderen. Wat de oorzaak is van de ruzie tussen de twee is nog onbekend. De verdachten zitten voor het onderzoek nog vast.

Aarlanderveen Bijrijdster scooter breekt been Een 16 jarige bijrijdster van een scooter heeft maandag 15 september een gebroken been opgelopen na een aanrijding. De bestuurster van de scooter, een 17 jarige Nieuwkoopse, reed over de Treinweg, maar verleende op de kruising met de Nieuwkoopseweg geen voorrang aan een van rechts komende auto. De automobilist, een 20 jarige plaatsgenoot, kon een aanrijding met de scooterrijdster niet meer voorkomen. De auto reed tegen de zijkant van het rijwiel waarbij het been van de bijrijdster uit Nieuwkoop tussen de twee voertuigen kwam. De Nieuwkoopse werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Stolwijk Verdachte van diefstal tas aangehouden De politie heeft maandagmiddag 15 september een 16 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een tas van een 75 jarige vrouw uit Bergambacht. De Gouwenaar werd op basis van het opgegeven signalement aangehouden op de Goverwellebrug door een politiebiker. De vrouw merkte in de middag dat ze vanaf de Goudseweg naar Stolwijk hinderlijk werd gevolgd door een jongen op de fiets. Net na de Beijersche bocht was de jongen opeens weg. De vrouw vertrouwde het niet en keek in haar fietstas of haar handtas er nog in zat. Deze was echter al weggenomen. De politie doet verder onderzoek.

-------------------------------- einde berichten -------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --