Politiedag 2008

Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 16-09-2008

Verdachte schietincident aangehouden (zie persbericht Eemland zuid dd. 10-09-2008)

AMERSFOORT De politie heeft op maandagochtend 15 september een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het beschieten van een 14-jarige jongen uit Hoogland met een luchtdrukwapen. De jongen werd in zijn woning aangehouden en heeft na verhoor een bekennende verklaring afgelegd.

Het 14-jarige slachtoffer was op 6 september rond 21.00 uur aanwezig bij de skatebaan aan de Schothorsterlaan toen hij plotseling werd geslagen door een jongen. De Amersfoorter viel op de grond en werd vervolgens beschoten door een andere jongen met een luchtdrukwapen. Hij liep hierdoor letsel op aan zijn been. Thuis durfde hij het verhaal niet te vertellen, maar toen begon de wond te ontsteken. Na het voorval vertelt te hebben aan zijn ouders, werd in het ziekenhuis het kogeltje uit zijn been verwijderd en werd dinsdag 9 september aangifte gedaan. De politie startte een onderzoek en hoorde onder andere diverse getuigen. Op basis van dit onderzoek vermoedde de politie dat een 15-jarige jongen uit Amersfoort verdachte kon zijn en hielden hem thuis aan. Het luchtdrukwapen is inbeslaggenomen.

De politie zet het onderzoek voort. De 15-jarige verdachte zit in verband met het onderzoek vast.

Controle alcohol

LEUSDEN- Van 00.15 uur tot 01.25 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Randweg. Er werden 30 personen gecontroleerd en niemand bleek te veel te hebben gedronken.

Gestolen fiets op marktplaats

WOUDENBERG- Op maandagavond werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 20.45 uur zag een 19-jarige vrouw uit Veenendaal haar gestolen fiets op Marktplaats staan. Deze fiets was op 14 september gestolen. De vrouw wist het niet zeker of het haar fiets was en maakte een afspraak met de verkoper in Woudenberg. De vrouw maakte een proefrit en inspecteerde de fiets uitvoerend. Hieruit bleek dat dit haar fiets was. De vrouw gaf de fiets weer af en waarschuwde direct de politie. Agenten gingen poolshoogte nemen bij de 40-jarige verkoper zonder vaste woon- verblijfplaats. In de tuin van een woning aan de Klein Lichtenberg werden vier gestolen fietsen aangetroffen. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De vrouw kreeg haar fiets weer terug.

Vernieling

LEUSDEN- Op maandagavond werd een vrouw lastig gevallen door een bekende van haar. Omstreeks 18.45 uur reed een 21-jarige vrouw uit Leusden over de Groene Zoom net voor de kruising met de Noorderinslag. Hier werd zij plotseling klemgereden door een auto met daarin een 22-jarige bestuurder uit Amersfoort. De man is een bekende van de vrouw. De vrouw kon vervolgens toch wegrijden en werd op de Burgemeester de Beaufortweg weer klemgereden en dezelfde man trapte nu de spiegels van de auto af. De vrouw kon toen vervolgens weer doorrijden en deed aangifte van de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid, 0900-8844.