Willem van Duin voorzitter Verbond van Verzekeraars

16/09/2008 10:25

Verbond Van Verzekeraars

Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars draagt mr. Willem A.J. van Duin (48) voor als nieuwe voorzitter. Van Duin is vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Eureko - het moederbedrijf van Achmea - en sinds 2006 lid van het Verbondsbestuur. Van Duin is de beoogd opvolger van drs. Ludo J. Wijngaarden, die terugtreedt als Verbondsvoorzitter vanwege zijn vertrek als directievoorzitter van Nationale-Nederlanden. Voorafgaand aan de definitieve besluitvorming door de Algemene Ledenvergadering in december, neemt Van Duin met ingang van 1 oktober zijn nieuwe taken als voorzitter op zich.

In het nieuwe bestuur zal Marco Keim (46), directievoorzitter van AEGON Nederland, de functies van vicevoorzitter en penningmeester vervullen. Keim maakt al deel uit van het Verbondsbestuur. Freek Wansink (54), directievoorzitter van Generali, blijft eveneens aan als vicevoorzitter.

Het Verbond van Verzekeraars is een belangenvereniging van particuliere verzekeraars op de Nederlandse markt. De leden van het Verbond vertegenwoordigen samen meer dan 95 procent van de verzekeringsmarkt. De verzekeringsbranche geldt als een van de grootste economische sectoren van ons land.