Politiedag 2008

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 16-09-2008

Betaalautomaat bij station gemanipuleerd
HOUTEN De politie heeft maandag 15 september, rond 07.30 uur, bij NS-station Castellum aan Het Spoor een gemanipuleerde betaalautomaat aangetroffen. Aan de voorzijde van de automaat was bij de pasinvoer een kasje gemonteerd. Het bleek te gaan om een skimapparaat voor pinpasfraude. De politie heeft de betaalautomaat meteen buiten werking laten stellen en roept eventuele gedupeerden op aangifte te doen. Het skimapparaat is in beslag genomen en de sporen zijn veiliggesteld.

Getuigen die iemand het skimapparaat hebben zien monteren, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Houten, tel. 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.

Jongens betrokken bij brand
HOUTEN Twee jongens van 9 en 11 jaar uit Houten zijn aangehouden wegens hun betrokkenheid bij een brand in de wijk de Schaft. De brand, die zaterdag 16 februari uitbrak, legde een berging met daarin diverse goederen aan de Stedenbouw volledig in de as. Daarnaast ontstond er schade aan een tweede berging, een aantal schuttingen en een lantaarnpaal. Bovendien sneuvelden twee ruiten van een woning. De politie kwam de twee jongens op het spoor na uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. De twee zijn met toestemming van de officier van justitie vorige week aangehouden. Na het afleggen van een verklaring werden de twee nog dezelfde dag weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft over het onderzoek en haar bevindingen een dossier opgemaakt. De ouders van het tweetal worden aansprakelijk gesteld voor de totale schade die op ruim 40.000 euro wordt geschat. Zowel het bureau Jeugdzorg als het bureau HALT buigt zich over de best passende afhandeling van deze zaak.