Politiedag 2008

Persberichten Rijn & Venen

Utrecht, 16-09-2008

Veelpleger aangehouden na aanrijding
MAARSSEN De politie heeft maandagmiddag 15 september op de Oude Maarsseveensevaart een 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden, die met zijn snorfiets was aangereden door een andere snorfietser die het rode verkeerslicht negeerde. De man staat als veelpleger bekend bij de politie.

Toen gewaarschuwde agenten de veelpleger die middag rond 17.15 uur controleerden, bleek dat hij nog ruim 200 euro aan boetes had openstaan. Hij moest mee naar het politiebureau, waar de boetes werden betaald. De beide bromfietsers raakten gelukkig niet gewond. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 35-jarige man uit Maarssen die de aanrijding veroorzaakte.

Fiets van predikant gestolen
KOCKENGEN Een 52-jarige predikant uit Kockengen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets op vrijdag 12 september tussen 12.00 uur en 12.10 uur.

Toen de predikant die middag bezig was met de voorbereiding voor een huwelijk, liep er een onbekende man met het volgende signalement rond het huis:

blanke man
zwerverstype
leeftijd 20-30 jaar
lengte mogelijk 1.70 1.80 meter
wild krullerig haar
mager postuur
hij droeg een plastic tasje

Toen de predikant ging kijken bleek zijn grijze damesfiets met blauwe vlakken en rode biezen uit de schuur te zijn verdwenen. Het onbekende zwerverstype was eveneens verdwenen. De politie vraagt mensen die weten waar de fiets is gebleven of wie de dief is, contact op te nemen met bureau Breukelen, tel. 0900-8844.

Vernieling in gemeentehuis
BREUKELEN De politie heeft maandagavond 15 september in het gemeentehuis aan de Markt in Breukelen een 42-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van vernieling.

De politie was die avond rond 20.15 uur gealarmeerd, omdat de man met een huisvestingsprobleem agressief werd tijdens een zitting van de Bezwaarschriftencommissie en begon te gooien met een kopje en een stoel. De man moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser gewond door loslopende hond
WOERDEN Een 16-jarig meisje uit Montfoort is maandagmiddag 15 september op de Singel gewond geraakt toen ze met haar brommer een overstekende hond aanreed.

De hond liep die middag rond 14.55 uur los ter hoogte van de dierenartsenpraktijk en stak plotseling de straat over. Het meisje reed de hond aan en kwam ten val. Ze bezeerde haar elleboog en haar hand en moest naar het ziekenhuis. De hond is voor onderzoek bij de dierenarts naar binnen gebracht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar van de hond.

Gestolen shovels aangetroffen
HARMELEN De politie heeft maandagmiddag 15 september in een verlaten loods aan de Productieweg twee als gestolen opgegeven shovels teruggevonden.

Een van de shovels was voorzien van een chip en gestolen in Amersfoort. De verzekeringsmaatschappij activeerde de chip en de shovel werd getraceerd in Harmelen. De ingeschakelde politie nam die middag rond 17.15 uur de shovel in beslag. Nog een andere van diefstal afkomstige shovel in het pand werd ook in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Politie zoekt bestuurder/ster van rode bestelauto MAARSSEN De politie zoekt de bestuurder of bestuurster van een rode bestelbus. Hij of zij kan een belangrijke getuige zijn in het onderzoek naar een ongeval met letsel. Dit ongeval vond afgelopen zaterdag 13 september plaats op de Straatweg rond 18.00 uur en ontstond toen de bestuurder van een bestelauto plotseling naar links uitweek en op de verkeerde weghelft terecht kwam. De bestuurder kwam frontaal in botsing met een personenauto met daarin vijf inzittenden waarvan er vier gewond raakten. De man of vrouw in de rode bestelauto, reed in de richting van Utrecht vlak voor de frontaal aangereden personenauto en moest uitwijken voor de bestelauto.

Hij of zij kan contact opnemen met het politiebureau Maarssen, telefoon 0900-8844.

Van fiets beroofd
BREUKELEN Een 40-jarige man uit Utrecht is afgelopen zaterdag 13 september tussen 13.15 en 14.00 uur van zijn herenfiets beroofd. De man fietste over het fietspad langs de Straatweg tussen Maarssen en Breukelen in de richting van Breukelen. Hij werd ingehaald door twee mannen op een fiets die voor hem stopten. Hij werd direct door de twee bedreigd met een vuurwapen en onder deze dreiging van zijn fiets beroofd. De twee gingen ervandoor in de richting van Breukelen.

Het signalement van dader 1 die voorop op de fiets zat:
* man

* leeftijd tussen de 22 en 25 jaar

* getinte huidskleur

* zwart haar

* bruine ogen

* droeg een lichtblauwe jas waarvan de capuchon over zijn hoofd was getrokken

* zwart/witte geblokte shawl en

* donkerblauwe spijkerbroek.

Dader 2 die achterop zat:

* man

* leeftijd tussen de 22 en 25 jaar

* getinte huidskleur

* zwart haar

* bruine ogen

* droeg een donkerblauwe jas met capuchon over hoofd getrokken
* zwart/witte shawl en een

* lichtblauwe spijkerbroek.

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuige(n). Zij kunnen contact opnemen met de politie Breukelen, telefoon 0900-8844.