Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 16-09-2008

Autoinbraken
DALEN / DALERVEEN - In de nacht van zondag op maandag vonden er 5 autoinbraken in Dalen en 1 in Dalerveen plaats. In Dalen werden 4 autos en 1 camper aan de Luunkamp (2), Emmerweg, Wilgenstraat en Kolakkers opengebroken. Een auto aan de Hoofdstraat in Dalerveen werd eveneens opengebroken. De buit bestond uit autoradios en navigatiesystemen.

Vrouw op heterdaad voor vernieling en graffity door politie aangehouden
ASSEN Maandagmorgen heeft de politie een 48-jarige vrouw uit Assen aangehouden. De vrouw had kort daarvoor in het centrum een kentekenplaat van een geparkeerde bedrijfsauto verbogen en tegen de buitenspiegel van deze auto geslagen. Hierna liep ze door. Getuigen gaven tevens door dat dezelfde vrouw die ochtend het joodse monument in de Oudestraat met verf had bespoten. Na aanhouding en inverzekeringstelling verklaarde ze dat de eigenaar van de bedrijfsauto haar enige weken geleden beledigd had. De vrouw, die zich erg verward gedroeg, zal door een GGD-arts nader onderzocht worden. (08-170933)

Twee gewonden tijdens eenzijdig ongeval met quad NIJEVEEN Twee meisjes, 13 en 14 jaar oud uit Nijeveen, raakten maandagavond gewond tijdens een ongeval met een quad. Met een van een vriend geleende quad, hij had deze zonder toestemming van zijn ouders meegenomen, reed het 13-jarige meisje als bestuurster over de Tussenboerweg. Haar 14-jarige vriendin zat als passagier achterop toen ze de macht over het stuur verloren en in de bosjes terecht kwamen. Hierbij vielen de meisjes eraf waarbij de 14-jarige passagier met haar hoofd op een boomstronk terecht kwam en het bewustzijn verloor. Beide meisjes werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De quad, een motor, was niet voorzien van een kenteken. De politie maakt proces-verbaal op. (08-171130)

Eenzijdig verkeersongeval met bromscooter
HOOGEVEEN Maandagavond raakte een 16-jarige inwoner van Hoogeveen gewond bij een verkeersongeval. De knaap reed met zijn bromscooter ter hoogte van een drempel in de rijbaan en verloor de macht over het stuur waarna hij ten val kwam. Met beenletsel moest hij overgebracht worden naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (08-171144)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Een 32-jarige vrouw uit Assen werd maandagmiddag op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal. De vrouw nam bij een winkel aan de Nobellaan kleding en fotopapier ter waarde van 41,97 euro weg. Na overleg met justitie kreeg de vrouw een dagvaarding mee en zal zich binnenkort moeten verantwoorden. (08-171079)

Jongen doet aangifte van openlijk geweld
EMMEN Een 13-jarige jongen uit Valthe deed bij de politie aangifte van openlijk geweld. De knaap fietste op dinsdagmiddag 9 september tussen 15.00 en 15.15 uur over de Oude Markeweg. Daar haalde hij vier meisjes in die hem zonder enige reden hierna belaagden door hem uit te schelden en tegen zijn fiets te schoppen. Hierdoor raakte zijn fiets en mobiele telefoon beschadigd. De politie stelt een onderzoek in. (08-171101)

Papiercontainer in brand
SMILDE Maandagavond brandde een papiercontainer aan de Veenhoopsweg uit. Van de container, gevuld met ongeveer vijf ton oud papier ter waarde van ongeveer 300 euro, stonden ten tijde van de aangestoken brand, de deuren geopend. Ook ontstond er schade aan de container. De opbrengst van het papier was bestemd voor de voetbalvereniging Smilde 94. (08-171131)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280