Politie Groningen

Dinsdag 16 september 2008

Provincie Groningen, 16-09-2008

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging

De politie heeft maandagnacht in de Poelestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en diefstal. De Stadjer had een koperen hoorn van de bar in een in café in de Poelestraat gepakt. Een bezoeker zag dit gebeuren en vroeg aan de man om de hoorn terug te leggen. Hierop bedreigde de verdachte de bezoeker met bepaalde bewoordingen. De 24-jarige verliet vervolgens het café . Even later werd de verdachte in de Poelestraat gesignaleerd. De portiers constateerden dat hij onder zijn jas op de arm een hard voorwerp had. Zij vroegen aan de man om te wachten op de politie. Hij wilde weggaan, waarna de portiers de man onder controle brachten en de politie waarschuwden. Al snel kwam de koperen hoorn te voorschijn. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De bezoeker van het café heeft al aangifte van de bedreiging gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leek: bromfietscontrole leidt tot bekeuringen

Een bromfietscontrole op de Lindensteinlaan heeft maandagmiddag geleid tot dertien bekeuringen. Tijdens de controle werden dertien snor- en bromfietsen gecontroleerd. Eén bromfiets bleek te veel vermogen te hebben, in twee gevallen had de bestuurder geen rijbewijs bij zich en droeg de bestuurder geen helm en vier bromfietsen bleken geen bel te hebben. Verder werd er voor vier andere overtredingen bekeurd. De controle duurde twee uren. Bij de controle werden ook twee motorrijders ingezet.

Groningen: snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden

De politie heeft maandagavond op de Asingastraat een snelheidscontrole gehouden. Onder het viaduct is men bezig met wegwerkzaamheden. Fietsers moeten hierdoor op de rijbaan rijden. De snelheidslimiet is daarom verlaagd naar 30 km/uur. De politie controleerde 45 automobilisten. Hierbij reden elf automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 60 km/uur.

Stadskanaal: inzittenden gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding in Stadskanaal zijn maandagmorgen twee personen gewond geraakt. De twee, een 5-jarige jongen en een 36-jarige vrouw uit Stadskanaal, zaten als inzittende in een auto van een 65-jarige automobilist. Deze bestuurder uit Stadskanaal kreeg op de Belgiëlaan met de Frankrijklaan geen voorrang van een 55-jarige automobiliste uit Stadskanaal. De twee inzittenden zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Beide bestuurders kwamen er met de schrik vanaf. De autos zijn door een bergingsbedrijf weggebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: vechtende mannen uit elkaar gehaald

Een 45-jarige inwoner van Zuidbroek en een 21-jarige man uit Veendam zijn maandagmiddag in de Veenlustpassage in Veendam met elkaar op de vuist gegaan. De Zuidbroekster kwam een winkel uit lopen toen de 21-jarige man op een bromfiets langs kwam rijden. Beide personen raakten elkaar bijna. Hierdoor ontstond een discussie die uitmondde in een vechtpartij. Een agent wist beide mannen uit elkaar te halen.

Bedum: shovelbestuurder zonder verlichting

De politie heeft maandagnacht op de Groningerweg in Bedum een 36-jarige shovelbestuurder uit Westeremden langs de kant van de weg gezet. De man had achter zijn shovel een aanhangwagen en vervoerde daarop stropakken. De combinatie viel op omdat er aan de achterzijde van de aanhangwagen geen licht was. Ook bleek de lading niet vast te zijn gezet. Voor beide overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beerta: Duitser rijdt te snel

Een 25-jarige automobilist uit het Duitse Papenburg is maandagmiddag aangehouden omdat hij met te hoge snelheid over de Ulsderweg in Beerta reed. De Duitser werd geklokt op een snelheid van 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De man moest een bedrag van 350 euro betalen. Naast de Duitse bestuurder waren nog zeven andere automobilisten die met te hoge snelheid over de Ulsderweg reden.

Oude Pekela: alcomobilist rijdt tegen garage

Een beschonken automobilist uit Veendam (35 jaar) is maandagavond tegen een garage gereden in de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. De man reed in de LJ Costerstraat en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij kwam tegen het pand tot stilstand. De Veendammer raakte niet gewond, maar kon vanwege de alcohol niet meer op zijn benen staan. Hij weigerde een alcoholtest en is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.