KNWV

Nieuwsbericht Surfen

16-9-2008

Kevin Langeree tweede tijdens World Cup Canada

Noordwijker Kevin Langeree vecht over drie weken in het
Zuid-Amerikaanse Chili om de wereldtitel. Dat werd duidelijk na zijn tweede plaats tijdens de World Cup-wedstrijd in Canada. Het komt aan op de laatste wedstrijd. Veel spannender kan het niet.

Het einde van het kitesurfseizoen komt in zicht. Voor Kevin Langeree worden dit de belangrijkste weken uit zijn nu al imposante
kitesurfcarrière. In de tweede week van oktober ligt in Chili de wereldtitel te wachten op Kevin Langeree of regerend wereldkampioen Aaron Hadlow.

In het tussenklassement liggen Langeree en Hadlow erg dicht bij elkaar. Het wereldkampioenschap bestaat uit tien World
Cup-wedstrijden, waarna de drie slechtste resultaten worden geschrapt. Omdat Langeree en Hadlow allebei niet het definitieve gat kunnen slaan tijdens de voorlaatste wedstrijd in Brazilië, wordt het
wereldkampioenschap in Chili beslist. Ik weet dat we eerst nog een wedstrijd in Brazilië moeten varen, maar voor mij telt alleen het resultaat in Chili. Daar kan ik wereldkampioen worden, aldus Langeree vanuit Canada.

In Canada vaarde Langeree de afgelopen week een zware wedstrijd. Om eerlijk te zijn heb ik het daar niet vaak naar mijn zin. Echt harde wind is er nauwelijks en we varen op verschillende plaatsen langs de kust. Ik blijf liever op hetzelfde strand. Dan kan ik mij veel beter voorbereiden op mijn heats (wedstrijden, red.). Uiteindelijk bleek de tweede plaats het hoogst haalbare voor de Nederlander.

Maandag is de kitesurfer teruggereisd en na twee dagen in Nederland reist Langeree dan naar Zuid-Amerika. Eerst de wedstrijd in Brazilië en daarna de finale in Chili, het worden een paar spannende weken. De omstandigheden in Chili liggen mij wel. Er staat harde wind, het is koud en vaak zijn er hoge golven. Ik voel mij lekker tijdens zware omstandigheden. Dat heb ik twee weken geleden in Duitsland met mijn overwinning ook laten zien, kijkt Langeree vooruit.

Internetadres: www.kevinlangeree.com