Nieuwe Bluetooth (R)koptelefoon voor mobiele professionals

16/09/2008 10:53

PR Newswire

KOPENHAGEN, September 16 /PRNewswire/ -- De nieuwste Bluetooth(R) koptelefoon van Sennheiser Communications, de VMX Office, blinkt uit op het gebied van geluidskwaliteit, veiligheid en comfort, en vormt hiermee een klasse op zich. Maar het is de eenvoud in gebruik die de VMX Office echt opvallend maakt, en de belofte doet de voorkeurskoptelefoon te worden van de nieuwe generatie mobiele werknemers.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070316/249325-a )

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080916/320678 )

Volgens recent onderzoek(1) zal een kwart van 's werelds arbeidskrachten in 2009 'mobiele werknemers' zijn. Om professionals te helpen zich betrokken te blijven voelen bij hun bedrijf en collega's, is het van belang dat zij uitgerust worden met de juiste communicatiemiddelen. Een typische 'road warrior kit' bevat een mobiele telefoon, een laptop met een beveiligde toegang tot het bedrijfsnetwerk, en een koptelefoon die al deze communicatiemiddelen koppelt, en gesprekken hands-free houdt en eenvoudig te beheren.

Omdat de VMX Office via een basisstation aansluit op landlijntelefoons, computers en Bluetooth(R) mobiele telefoons, is het de enige koptelefoon die de mobiele medewerker nodig heeft, zelfs als het grootste deel van de werkdag op de weg wordt doorgebracht. Guido Karbautzki, hoofd verkoop en marketingcommunicatie van Sennheiser Communications, hierover: "Nu dat steeds meer mensen hun tijd verdelen tussen kantoor en reizen, zijn ze afhankelijker van mobiele telefoons en VoIP applicaties op hun notebooks. Deze groeiende groep mobiele werknemers heeft een duidelijke behoefte aan een koptelefoon die met alles te verbinden is."

Comfortabel telefoneren

Dankzij een lichtgewicht, goed uitgebalanceerd ontwerp is de VMX Office comfortabel genoeg om een hele werkdag gedragen te worden, wat het bijzonder geschikt maakt voor zware telefoon- of VoIP-gebruikers. En de compatibiliteit met Bluetooth(R) 1.0, 1.1 en 2.0 maakt het eenvoudig te schakelen tussen kantoortelefoon, mobiele telefoon en PC, en laat gebruikers hands-free telefoneren tot op 35 meter afstand van het dichtstbijzijnde apparaat.

Met slechts één knop, is de VMX Office eenvoudig in gebruik - essentieel voor het grootste deel van koptelefoongebruikers die hun koptelefoon snel willen aansluiten en gebruiken.

De enkele knop schakelt tussen telefoon en mobiele apparaten, en regelt het volume. De koptelefoon gaat automatisch aan wanneer geopend, en gaat uit bij het dichtdoen - zodat er geen zorgen zijn over beperkte standby-tijd.

Geluidsbeheersing

Mobiele werknemers die hun koptelefoon de hele dag dragen, moeten zich beschermd voelen tegen plotselinge harde geluiden of hoge tonen. De VMX Office's ActiveGard(R) dempt automatisch pieken in volume in milliseconden - te snel om waargenomen te worden door het menselijk oor. En omdat VoiceMax(R) storende achtergrondgeluiden dempt en de menselijke stem versterkt, is de VMX Office ook ideaal voor moderne, open kantoren, waardoor gebruikers nooit hun stem hoeven te verheffen tijdens een telefoongesprek. Het betekent dat geluidsniveaus in een drukke, open kantoorruimte nooit storend zijn - wat het stressniveau verlaagt, en de productiviteit verhoogt.

De VMX Office bouwt voort op het succes van zijn zustertelefoon, de VMX 100. Maar waar de VMX 100 strikt voor mobiele telefoons is bedoeld, is de VMX Office ontworpen voor gebruik op kantoor en onderweg, wat het perfect maakt voor drukke professionals en mobiele werknemers. Guido Karbautzki legt uit: "Na de succesvolle lancering van de VMX 100 koptelefoon afgelopen jaar, was het een logische stap om een kantoorversie aan te bieden met hetzelfde uitstekende draagcomfort, maar met extra functies."

Klaar om in september aan het grote publiek te worden geïntroduceerd, zal de VMX Office eindelijk professionals die veel telefoneren, en die waarde hechten aan hun comfort en gehoor, een koptelefoon bieden die het allemaal heeft, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt of de locatie.

Sennheiser's unieke achtergrond combineert pro-geluid met gehoorgezondheid.

Sennheiser Communications is het resultaat van een gemeenschappelijke onderneming tussen de elektro-akoestische specialist Sennheiser Electronic GmbH & Co. KG, en gehoor gezondheidsspecialist William Demant Holding Group. Tientallen jaren ervaring in het produceren van professioneel muziekgeluid, gecombineerd met toonaangevende kennis van gehoorgezondheid, biedt dit vijf jaar oude bedrijf de unieke positie om prijswinnende, innovatieve koptelefoons te ontwikkelen.

(1) 2007, Cisco Systems Inc.

http://www.sennheisercommunications.com

Voor meer informatie, of om een interview aan te vragen met Guido Karbautzki, kunt u contact met hem opnemen via: +45-5618-0035 of e-mail: gka@senncom.com; Langager 6, DK-2680, Solrod Stran, Denemarken. Tel: +45-56-18-00-00; Fax +45-56-18-00-99






-