Politie Haaglanden

Persberichten 16 september

Haaglanden, 16-09-2008

Snelheidscontroles
Den Haag Politie Haaglanden hield maandag 15 september op diverse locaties in de regio een snelheidscontrole. Op de Waalsdorperweg controleerden agenten tussen 8.30 en 9.45 uur in totaal 1.440 passanten. Hiervan hielden 568 bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid. In verband met werkzaamheden was de maximumsnelheid tijdelijk 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid lag op 61 km/u. Op de Landscheidingsweg reden tussen 11.15 en 13.30 uur 90 van de 1.080 bestuurders te hard. Ook zij hielden zich niet aan een tijdelijke toegestane snelheid, in verband met werkzaamheden, van 30 km/u. Op de Van Alkemadelaan kregen tussen 14.30 en 17.25 uur 218 van de 1.823 bestuurders een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u. Op de Bezuidenhoutseweg controleerden agenten tussen 14.00 en 18.00 in totaal 532 passanten. Hiervan kregen 123 bestuurders een boete omdat zij zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. In de andere richting op de Bezuidenhoutseweg reden van de 831 passanten 163 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was daar 90 km/u.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Den Haag Agenten werden maandag 15 september rond 19.45 uur naar een pand aan de Oranjestraat gestuurd, alwaar de beveiliging twee mannen (22 en 25 jaar uit Den Haag) zou vasthouden, die daar hadden ingebroken. De 25-jarige wist zich los te rukken en probeerde te onstnappen via de tuin van een nabijgelegen pand. Daar kon hij alsnog door de politie worden aangehouden.

Aangehouden voor broek en groene trui
Den Haag Een warenhuis aan de Grote Marktstraat werd maandagmiddag 15 september minstens twee maal het doelwit van winkeldieven. Evenzoveel keren betrapte de beveiliging hen en konden ze worden overgedragen aan de politie. Rond 12.10 uur probeerden twee Poolse mannen van 23 en 25 jaar een broek te stelen. Rond 15.15 uur poogde een 38-jarige Hagenaar een groene trui weg te nemen, door deze onder zijn kleding aan te trekken.

Bestuurder trekt zich nergens wat van aan
Den Haag Een 34-jarige bestuurder uit Waddinxveen trok zich maandag 15 september rond 15.00 uur nergens wat van aan. Hij reed in een auto die niet meer de weg op mocht. Bovendien mocht hij zelf niet eens rijden, zijn rijbevoegdheid was ingetrokken. Toen agenten de man controleerden hielden ze hem hier voor aan. Ze kwamen er ook achter dat de man nog eens 615 euro aan boetes had openstaan. Deze kon hij aan het politiebureau direct betalen.

Bromfiets in beslag genomen
Den Haag Een 29-jarige man uit Monster zag zijn bromfiets door de politie in beslag genomen worden, nadat hij voor de vijfde keer in een jaar betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs. De bromfietser had de aandacht op zich getrokken door maandag 15 september rond 12.15 uur op het trottoir te rijden.

Nepvuurwapen in woning
Den Haag Agenten troffen dinsdagmorgen 16 september rond 04.00 uur een nepvuurwapen aan in een woning aan de Van der Neerstraat. Ze kwamen daar aan de deur, omdat 16-jarige zoon des huizes iemand zou hebben geslagen en bedreigd hebben met een pistool. De agenten namen het (nep)vuurwapen in beslag en hielden de 16-jarige bewoner aan.

Gewond na aanrijding met tram
Den Haag Een 54-jarige Haagse raakte op maandag 15 september rond 11.30 uur op de Laan van Meerdervoort gewond na een aanrijding met een tram. De vrouw reed op haar fiets en verleende geen voorrang aan de tram. Ze kon wel voorkomen dat ze onder de tram kwam, maar kwam hard ten val. Ambulancepersoneel vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd.

Verdacht van diefstal bromfiets
Den Haag Bij de meldkamer kwam op maandag 15 september rond 17.30 uur een melding binnen dat twee jongens een bromfiets aan het stelen waren op de Noorderbeekstraat. Toen agenten in de Noorderbeekstraat aankwamen, waren de twee jongens al verdwenen. De getuige kon een goed signalement geven en vertelde dat de jongens eerst een fiets op slot hadden gezet en op de bromfiets waren vertrokken. Agenten, in burger gekleed, besloten de fiets te observeren in de hoop dat de verdachten deze weer op zouden komen halen. Rond 19.00 uur kwamen vier jongens op twee fietsen aanrijden. Eén van de jongens stapte af en liep naar de fiets toe. Toen de agenten richting de fiets liepen, fietsten de andere drie jongens er snel vandoor. De jongen bij de fiets probeerde nog te voet te ontsnappen, maar de agenten waren hem te snel af. Op het politiebureau ontkende de 17-jarige Hagenaar dat hij betrokken was bij de diefstal van de bromfiets. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachte brommerdiefstal opgepakt
Den Haag Agenten zagen gisteravond rond 21.45 uur in de Waldorpstraat twee brommers rijden. Op elke brommer zaten twee jongemannen en één van de brommers reed zonder verlichting. Toen de jongens de politieauto in de gaten kregen overlegden ze onderling. Bij de Viaductweg ging één van de brommers rechtdoor en de tweede scooter draaide om. Alleen nam de bestuurder de bocht te scherp en dreigde om te vallen. De twee jongemannen sprongen van de brommer en de rijdende brommer botste tegen het politievoertuig. Het vluchtende tweetal rende in de richting van het Calandplein. De agenten ging het duo achterna en al snel kon een 17-jarige verdachte uit den Haag worden aangehouden. De andere jongens ontkwamen. Bij de zoektocht naar de andere verdachten werden de politieagenten aangesproken door een man die aangaf dat zijn brommer zojuist was gestolen. Dit bleek de brommer te zijn die tegen de surveillanceauto tot stilstand van gekomen. De politie onderzoekt de zaak.

Kom van dat dak af
Leidschendam Een getuige zag dinsdag 16 september om 02.20 uur vier mannen op het dak van een supermarkt aan de Damstraat klimmen en even later aan een deur morrelen. Gewaarschuwde agenten konden op grond van een duidelijk signalement een man, die in de omgeving liep aanhouden. Later controleerden agenten drie mannen in een auto die ook aan het signalement voldeden. De mannen,18 en 27 jaar uit Den Haag en een 22-jarige man uit Rijswijk hadden meerdere inbrekerswerktuigen bij zich. De Rijswijker had nog wat tegoed, hij moest nog 75 dagen zitten. De vier zitten nog vast, de politie onderzoekt de zaak

Vrouw gevallen
Wassenaar Een 73-jarige vrouw uit Anna Paulowna kwam maandag 15 september om 10.35 uur op de Huys te Wervelaan ten val. De vrouw, die enige tijd niet aanspreekbaar was, is met een vermoedelijk gebroken heup vervoerd naar een ziekenhuis.

Winkeldieven gesnapt
Rijswijk Een medewerker van de beveiliging zag maandag 15 september om 16.10 uur dat in een elektronicawinkel twee mannen oordopjes uit de verpakking haalden en deze meenamen zonder af te rekenen. Toen de medewerker de twee aansprak, gingen ze er als een haas vandoor. Eén van hen verloor tijdens het rennen zijn mobiele telefoon en nog meerdere spulletjes, waaronder de oordopjes. De 18-jarige Rijswijker kon worden aangehouden. De andere winkeldief (18) uit Rijswijk meldde zich later aan het politiebureau. De twee gingen met een proces-verbaal naar huis.

Man aangehouden na mishandeling
Wateringen Een 31-jarige man uit Delft is op maandag 15 september omstreeks 11.40 uur aangehouden op de Wateringveldseweg. Deze man wordt er van verdacht tijdens een ruzie een 26-jarige man uit Kwintsheul een kopstoot te hebben gegeven. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd en de verdachte is meegenomen naar een politiebureau.

Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding
Zoetermeer Een 45-jarige vrouw uit Zoetermeer realiseerde zich maandag 15 september om 19.50 uur te laat dat zij verkeerd had voorgesorteerd om linksaf te slaan. Zij reed op de Europaweg in de baan voor rechtdoor, maar wilde linksaf de Australiëweg op. Ze sneed daarop een auto om linksaf te kunnen slaan. Een inzittende van de auto die geraakt werd, een 26-jarige vrouw uit Zoetermeer ging uit voorzorg met de ambulance naar het ziekenhuis, aangezien zij zwanger is. De politie nam bij de 45-jarige een alcoholtest af, waaruit bleek dat de Zoetermeerse te veel gedronken had om te mogen rijden. Ze blies 600 ugl, terwijl 220 ugl (=0,5 promille) de limiet is voor alcohol in het verkeer. Daarop moest zij haar rijbewijs inleveren en kreeg ze op het politiebureau een proces-verbaal.