Gemeente Spijkenisse


Stormloop op 600 gratis gemeentecomputers

16 september 2008

De gemeente Spijkenisse geeft 600 computers weg aan voornamelijk minimagezinnen met schoolgaande kinderen. Een klein aantal uit 2006 is voor 50 euro van de hand gedaan. Alle gezinnen die zijn aangeschreven, hebben gebruik gemaakt van het aanbod.

Ook andere minima hebben in grote getale gereageerd; helaas moesten 350 gezinnen en alleenstaanden teleurgesteld worden.

Wethouder Hamerslag: `Een computer is niet meer weg te denken in onze maatschappij en is erg belangrijk om mee te kunnen doen. Voor schoolgaande kinderen bijvoorbeeld is een computer thuis onmisbaar. Dankzij de gratis gemeentecomputer kunnen kinderen uit minimagezinnen volop meedraaien in de klas, waardoor hun kansen voor de toekomst verbeteren. Door onze actie is gebleken dat de behoefte aan een pc erg groot is, maar helaas hebben we 350 aanvragen niet kunnen honoreren. Ik hoop dat er andere organisaties of bedrijven zijn die ook voor deze mensen gebruikte pc's over hebben. Het Zadkine College is van harte bereid om deze computers gebruiksklaar te maken."

Opschoningsactie
De 600 computers worden nu gebruiksklaar gemaakt. De pc's worden opgeschoond en er wordt gratis programmatuur op geïnstalleerd. Sociale werkvoorziening De Welplaat in Spijkenisse heeft deze grote klus op zich genomen. De Welplaat krijgt daarbij versterking van het Zadkine College. Leerlingen die bezig zijn met hun afstudeerstage voor de opleiding Servicemedewerker ICT, helpen mee onder begeleiding van de Welplaat.

Ook wethouder Hanneke Hamerslag gaat aan de slag. Zij doet op 25 september 2008 vanaf 14.00 uur mee aan de opschoningsactie en legt ook uit waarom deze actie zo belangrijk is voor de Welplaat. De gemeente Spijkenisse ontvangt als garantie voor de opgeschoonde computers een certificaat van de Welplaat. De computers worden vanaf 01 oktober 2008 uitgegeven.