Politiedag 2008

Persberichten stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht, 16-09-2008

Tweede aanhouding dodelijke aanrijding

UTRECHT De politie heeft vrijdag 12 september 26-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn bij een dodelijke aanrijding op woensdag 10 september. Hierbij kwam een 19-jarige motorrijder om het leven.

Aanleiding van dit onderzoek is een dodelijk ongeval dat op de kruising Wittevrouwensingel met de Kleine Singel heeft plaatsgevonden. Die bewuste avond troffen agenten een ernstig gewonde 19-jarige man uit Utrecht aan. De 19-jarige motorrijder was in botsing gekomen met een 18-jarige automobilist uit Utrecht. De automobilist maakte eveneens deel uit van de groep die zich bij het Griftpark verzameld had. De motorrijder werd overgebracht naar het UMC in Utrecht waar hij later op de avond aan zijn verwondingen overleed.

De 18-jarige automobilist uit Utrecht werd ter plaatse aangehouden. Hij is maandag 15 september voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Utrechter is weer in vrijheid gesteld maar is nog wel verdachte. De 26-jarige man is tevens maandagmiddag voorgeleid en werd eveneens in vrijheid gesteld. Ook hij blijft verdachte in het onderzoek.

Man aangehouden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september een man aangehouden omdat hij dronken in zijn auto over de Rijksweg A2 reed.

Surveilleerde agenten zagen rond 04.05 uur een autoambulance met aanhanger over de Rijksweg A2 rijden. De bestuurder had drie rijbanen nodig om zijn combinatie op de weg te houden. Hij kreeg een stopteken en werd gesommeerd in de berm te parkeren. De 33-jarige man uit Litouwen moest een eerste blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 550 ug/l uit. Omdat de man uit buitenland afkomstig is moest hij de boete van 1000,- direct betalen. Nadat de man betaald had werd hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Cartesiusweg vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij een bestuurder van een bestelbus achter op een andere auto reed.

Rond 14.20 uur reed een 67-jarige man uit Houten met zijn bestelbus over de Cartesiusweg. De man moest remmen voor het verkeer dat voor hem reed maar gleed met zijn voet van de rem waardoor zijn auto doorschoot en achter op de auto van een 65-jarige man uit Utrecht botste. De Utrechter schoof op zijn beurt weer op zijn voorganger. De 65-jarige man moest met nekletsel naar het ziekenhuis.

Winkeldief met speciale tas aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie bij een winkel aan de Rijnkade een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 13.25 uur dat een man zich verdacht gedroeg. De man werd in de gaten gehouden. Op een gegeven moment werd gezien dat hij kledingstukken in een tas stopte en de winkel wilde verlaten. De 27-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Het bleek dat hij een geprepareerde tas bij zich had waar een aantal kledingstukken in zaten. Zo probeerde hij het alarm te omzeilen. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Twijnstraat vond maandagavond een gewapende overval plaats. Twee mannen bedreigde een personeelslid met een mes en gingen er met de kassa vandoor.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval bij een horecagelegenheid. Twee mannen waren even daarvoor de winkel binnengekomen en wilde nog wat bestellen. Al snel bleek dat de mannen iets anders van plan waren en bedreigde het personeelslid met een mes. Uiteindelijk ging het overvallersduo er met de inhoud van de kassa vandoor en renden weg in de richting van het centrum.

De politie hield kort na de overval twee 18-jarige mannen uit Utrecht aan op verdenking van het plegen van de overval. Op het bureau bleek dat de twee niets met de overval te maken hadden. Zij werden weer in vrijheid gesteld. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Getuige helpt politie met aanhouding fietsendief

UTRECHT Maandagmiddag heeft een getuige de politie geholpen met de aanhouding van een fietsendief die niet wilde meewerken.

Rond 14.40 uur kreeg de politie een getuige aan de lijn die aangaf dat hij achter een fietsendief aanliep. De man vertelde dat een verdachte op de op de Korte Minrebroederstraat geprobeerd had een slot open te breken. Omdat het niet lukte liep de dief verder en nam op de Oudegracht een andere fiets mee waarvan kennelijk het slot open stond. De getuige rende achter de verdachte aan en trok hem op de Duifstraat van zijn fiets.

De politie was snel ter plaats en probeerde de verdachte onder controle te krijgen. Uiteindelijk lukte het - met behulp van de getuige - de 18-jarige veelpleger uit Utrecht aan te houden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 september heef de politie via cameratoezicht een man aangehouden die onder invloed op zijn bromfiets reed.

Medewerkers van het cameratoezicht zagen omstreeks 04.10 uur een man op zijn bromfiets al slingerend over de Nobelstraat rijden. Zij hadden het vermoeden dat de man dronken was. Agenten hielden de 35-jarige bromfietsbestuurder op de Jacobijnenstraat staande. Al snel werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

370 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.