Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 september 2008

Fietser gewond na aanrijding met auto

De Lutte

Een 52-jarige man uit Denekamp raakte maandagavond 15 september gewond toen hij op zijn fiets, op de Poortbultenweg in De Lutte, werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Maandagvond 15 september werd om ongeveer 19.30 uur gemeld dat op de Poortbultenweg in De Lutte een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 52-jarige fietser uit Denekamp, met een groep mountainbikers uit een onverharde weg de Poortbultenweg op wilde rijden. Een automobilist, een 31-jarige man uit De Lutte, komende van de Lossersestraat, reed met zijn auto de onverharde weg in. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. (08-117172)

Twee manen aangehouden na onderzoek politie

Almelo / Hengelo

Twee mannen uit Hengelo van 23 en 29 jaar zijn maandag 15 september aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woninginbraak.

Vrijdag 11 juli jl. deed een 22-jarige man uit Almelo aangifte van inbraak in zijn woning aan de Fazant in Almelo. De politie startte met een onderzoek en naar aanleiding hiervan werden in de loop van maandag de 15e september twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij deze inbraak. De twee Hengeloërs van 23 en 29 jaar zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08088742)

Veelplegende winkeldieven aangehouden

Almelo

Een 38-jarige en een 39-jarige man, beiden uit Almelo, werden op maandag 15 september aangehouden nadat zij werden betrapt bij het stelen van diverse goederen uit een winkel op De Galerij in Almelo.

Maandag 15 september omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding van diefstal uit een winkel op De Galerij in Almelo. Bleek dat twee mannen enkele goederen hadden meegenomen zonder deze te betalen. Na een goed signalement van het winkelpersoneel gekregen te hebben, ging de politie op onderzoek uit. Op de Klara Zetkinstraat kon de politie de twee verdachten, een 38-jarige en een 39-jarige man, beiden woonachtig in Almelo, aanhouden. De beide mannen bleken veelplegers te zijn en zijn voor verder onderzoek door de politie in verzekering gegaan. Beiden zullen bij justitie worden voorgeleid. (08-1177112)

tel. 053-4555588


---- --