Gemeente Lingewaard


Aankondigingsborden zonder vergunning worden verwijderd

Er wordt regelmatig geconstateerd, dat borden van makelaars, reclameborden, aankondigings-, sandwich- en/of driehoeksborden ten behoeve van evenementen en/of andere activiteiten in strijd met of zelfs zonder vergunning op de openbare weg in onze gemeente geplaatst wordenVeel mensen storen zich hieraan. Om deze borden te verwijderen, zijn duidelijke en effectieve afspraken gemaakt.

Door stelselmatig in strijd met de vergunning of zonder vergunning geplaatste borden zo snel mogelijk te verwijderen, wordt de woon-, werk- en leefomgeving aantrekkelijker. Daarnaast is het naar de mensen die zich wel aan de voorwaarden van de vergunning houden, een duidelijk signaal dat dergelijke situaties in Lingewaard niet getolereerd worden.

Organisatoren die zonder vergunning borden op straat plaatsen met reclame voor hun evenement, hoeven niet meer op clementie te rekenen. Zij krijgen in het vervolg na constatering één dag om de borden te verwijderen of alsnog een vergunning aan te vragen. Een vergunning wordt doorgaans verleend voor een beperkt aantal borden op speciaal daarvoor aangewezen plekken. Borden waar geen vergunning voor is verleend, worden verwijderd.

De gemeente houdt binnen vier weken een veegactie waarbij alle nog aanwezige borden en posters worden verwijderd. De kosten hiervoor worden nog niet in rekening gebracht bij de organisatoren. Na de veegactie wordt overwogen om dit wel te doen.