Gemeente Leudal


Digitale melding stoken snoeiafval

De gemeente Leudal gaat in de periode oktober en november een proef draaien waarin voor het stoken van snoeiafval door particulieren in het buitengebied kan worden volstaan met een melding. Nu nog dient de burger een ontheffing aan te vragen voor het stoken van snoeiafval. Deze procedure is kritisch tegen het licht gehouden. Geconcludeerd is dat de procedure veel gemakkelijker, klantvriendelijker en goedkoper kan worden georganiseerd.

Tijdens de proefperiode (1 oktober tot en met 30 november 2008) kan voor het stoken van snoeiafval in het buitengebied door particulieren worden volstaan met een melding. Deze melding kunt u zowel digitaal als telefonisch indienen. U hoeft er dus niet meer voor naar het gemeentehuis te komen. Het meldingsformulier is onderaan dit bericht te vinden.

Minder lasten, minder regels
Het hanteren van een eenvoudig meldingsformulier sluit perfect aan bij het streven van de gemeente om procedures sterk te vereenvoudigen waardoor de administratieve rompslomp voor burgers maar ook voor het ambtenarenapparaat kan worden beperkt. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Aan het gebruik van het formulier zijn geen kosten verbonden. Ook hier ervaren onze burgers direct voordeel. Voor de oude ontheffing moest immers ¤ 13,-- legeskosten worden betaald.

Voor een telefonische melding kunt u contact opnemen met de Frontoffice Milieu, Bouwen en Wonen, telefoon 0475 - 85 94 47.