Nog meer zieke kinderen de lucht in

16/09/2008 12:23

Stichting Hoogvliegers

Top van Nederlandse Luchtvaart, Defensie en Medische Wereld steunt Stichting Hoogvliegers

Het Comité van Aanbeveling van de Stichting Hoogvliegers wordt, namens de Nederlandse luchtvaart, gevormd door de heren Hartman (KLM), Jansen (Commandant Luchtstrijdkrachten), Gregorowitsch (Martinair), Schröder (Martinair), Legro (Transavia Airlines), van den Brink (transavia.com), Groeneveld (Dutch Dakota Association) en Zuiderwijk (Commandant Zeestrijdkrachten)

Namens de medische wereld neemt Prof. Dr. van der Heijden (Sophia Kinderziekenhuis) zitting in het Comité van Aanbeveling.

De leden van het Comité van Aanbeveling steunen de doelstelling van de Stichting Hoogvliegers, en staan met hun goede naam en vele jaren ervaring de organisatie met raad en daad ter zijde.

De Stichting Hoogvliegers is verheugd met de steun vanuit de top van de Nederlandse luchtvaart en krijgsmacht en medische wereld.

Vliegen, rondkijken en sturen!

De wereld van kinderen met een chronische of terminale ziekte is klein. Stichting Hoogvliegers wil zo veel mogelijk zieke kinderen voor één dag vleugels geven. De stichting biedt deze dappere Hoogvliegers iets wat zelfs voor de meest gezonde kinderen bijzonder is. Hoe? Door met een vliegtuig de lucht in te gaan. Vliegen, rondkijken en genieten. En ook echt de taken van een Co-piloot uitvoeren!

De chronisch en terminaal zieke kinderen worden met bijzondere voertuigen -van luxe sportauto's tot een soms noodzakelijke ambulance- van hun (zieken)huis naar het dichtstbijzijnde vliegveld vervoerd. Daar worden ze als co-piloot opgevangen door ervaren, professionele piloten van Stichting Hoogvliegers en wegwijs gemaakt met de voorbereidingen op de grond en de radioprocedures. Daarna gaan ze allemaal voor ruim een half uur de lucht in.

De Stichting Hoogvliegers organiseert voor deze kinderen ook zogenaamde 'Grote Hoogvliegersdagen' waarbij heel veel kinderen op dezelfde dag het luchtruim kiezen. Bij de Grote Hoogvliegersdagen -inmiddels een begrip op Nederlandse vliegvelden- zijn er voor de kinderen ook veel andere activiteiten te beleven. Deze Grote Hoogvliegersdagen zijn overigens niet vrij toegankelijk voor publiek.

Sinds de oprichting van de stichting, eind 2007, hebben al honderden kinderen een vliegbrevet mogen ontvangen. Het doel is om jaarlijks 500 kinderen in de gelegenheid te stellen zich voor één dag een echte 'piloot' te kunnen noemen. Per vlucht per kind is 100 euro nodig. De Stichting Hoogvliegers is volledig afhankelijk van sponsors, donateurs en vrijwilligers en heeft als motto: Elke Euro de lucht in!

www.stichtinghoogvliegers.nl





http://www.stichtinghoogvliegers.nl

http://www.stichtinghoogvliegers.nl