Politie Zuid-Holland-Zuid

16 september Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 16-09-2008 o Persberichten district II

BROMFIETSCONTROLE
ARKEL Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten van het wijkteam 11 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 6 keer een te hoge constructiesnelheid, 2 keer werd een kentekenbewijs ingevorderd,
1 keer voor het niet tonen van het kentekenbewijs, 1 keer voor het niet hebben van een rijbewijs of certificaat en 1 keer voor een technisch gebrek. Ze hielden de controle op maandagmiddag 15 september 2008 van 13.30 tot 16.30 uur op de Vlietskade. In totaal werden 31 bromfietsen door een motorrijder naar het controlepunt gebracht en gecontroleerd.

GORDELCONTROLE
ALBLASSERDAM Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten van het wijkteam 19 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op maandagmiddag 15 september 2008 van 15.00 tot 16.00 uur op De Hellling. In totaal werden 124 bestuurder gecontroleerd.

POLITIE ZET SMS-ALERT IN TEGEN AUTO-INBRAAK
GORINCHEM - Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op maandagavond 15 september in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden SMS-Alert ingezet tegen auto-inbraak.
Daarin wordt men opgeroepen alert te zijn op verdachte personen in de omgeving van auto´s. Bent u getuige van een verdachte situatie? Bel dan 112!

De politie zette SMS-Alert in nadat in de afgelopen nachten op verschillende plaatsen in Alblasserwaard/Vijfheerenlanden auto-inbraken werden gepleegd. In de afgelopen vijf dagen deden 35 mensen aangifte waarbij in 20 gevallen sprake is van de diefstal van airbags.
De politie controleert de komende maanden regelmatig of auto´s afgesloten zijn en/of er goederen in de auto aanwezig zijn. Daarnaast gaat er meer aandacht naar het opsporen van verdachten.

Maak het inbrekers moeilijk, voorkom auto-inbraak Het begint natuurlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Maar u kunt meer doen om het inbrekers moeilijker te maken:
· neem altijd alle spullen mee uit de auto;
· laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen ziet dat er niets in zit;

· dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op;
· laat uw auto voorzien zijn van een goedgekeurd alarmsysteem;
· een startonderbreker voorkomt dat de dieven er met uw auto vandoor gaan;

· parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats;

· ook als computerapparatuur niet in het zicht ligt, kunnen dieven deze 'zien' met behulp van mobiele telefoons voorzien van bluetooth;


· kunt u niet anders dan waardevolle spullen in de auto achterlaten, laat dan een kluisje in de kofferbak monteren.

Bel de politie bij verdachte situaties!
De politie ontvangt graag opsporingsinformatie over mogelijke dader(s) en/of over voertuigen die zij gebruiken. Die informatie kunt u telefonisch doorgeven via 0900-8844 (lokaal tarief). Mocht u een situatie zien die te maken kan hebben met een (poging tot) inbraak - de politie noemt dat een verdachte situatie - dan mag u daarvoor het alarmnummer 112 bellen. Heeft u informatie over personen die misdrijven plegen (in dit geval dus inbraken), maar u wilt niet dat uw naam bekend wordt, geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.