Gemeente Hoorn


Werkzaamheden Westerdijk hervat

16 september 2008 - Dinsdagochtend 16 september zijn de herinrichtingwerkzaamheden aan de Westerdijk hervat. Deze werden afgelopen week stilgelegd na een melding van een voormalig buurtbewoner dat er een kans bestond dat op deze plek een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog lag. De gemeente heeft afgelopen weekend door een gecertificeerd bedrijf onderzoek laten doen. De resultaten van dit onderzoek én de informatie die de gemeente uit de archieven heeft, wijzen zoals verwacht- uit dat de bom al lang geleden geruimd is.

Nadat het onderzoek bevestigde dat er geen bom ligt en de situatie veilig was bevonden, was er voor de gemeente geen reden om de werkzaamheden nog langer stil te laten liggen. Op basis van de informatie die de gemeente al had, was het waarschijnlijk dat het om een bom ging die al verwijderd was, maar om elk risico uit te sluiten wilde de gemeente verder onderzoek eerst afwachten.

De werkzaamheden aan de Westerdijk bestaan uit het vernieuwen van de riolering, het vervangen van de openbare verlichting, het funderen en opnieuw verharden van de rijbaan en het opnieuw inrichten van de trottoirs.

De direct omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd.