Politie Zuid-Holland-Zuid

16 september Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 16-09-2008 o Persberichten district I

HARDLEERSE BESTUURDER
DORDRECHT: Een hardleerse bestuurder is maandag 15 september 2008 tot twee maal toe door de politie van de weg gehaald. De man reed in zijn auto terwijl hij een rijontzegging had. Maandagochtend werd de man, een 29-jarige inwoner van Dordrecht, al van de weg gehaald en gehoord. Na verhoor mocht hij weer naar huis met een bekeuring op zak. Toen de man s middags opnieuw tegen de lamp liep werd hij weer meegenomen naar het bureau. Na overleg met justitie werd besloten dat de man een dagvaarding mee zou krijgen waarbij hij zich binnenkort moet vervoegen bij de rechter.

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het wijkteam 18 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 15 bestuurders die geen autogordel droegen, 1 keer voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingsmiddel, 1 bestuurder die een ongeldig verklaard rijbewijs had en 1 keer voor een niet zichtbare kentekenplaat. Ze hielden de controle op maandagmiddag 15 september 2008 van 14.15 tot 15.45 uur op de Burgemeester Jansenlaan.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 46-jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op maandagavond 15 september 2008 omstreeks 22.45 uur in de Wijnstraat. In het bureau blies hij 1,2 promille (520 ug/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT Twee vrouwen(moeder en dochter) van 38 en 19 jaar uit Zwijndrecht zijn op dinsdagmorgen 16 september 2008 aangehouden wegens mishandeling van de ex-vriend van de 19-jarige. Deze mishandeling vond 21 augustus 2008 plaats aan de Moermond. De vrouwen sloegen en schopten de 28-jarige ex-vriend uit Zwijndrecht en knepen zijn keel dicht. De man deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in. De vrouwen zijn ingesloten en worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.