Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Achttien overtreders bij roodlichtcontrole

Publicatiedatum: 16-9-2008 12:47:07

ARNHEM - Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag 15 september een roodlichtcontrole uitgevoerd op de kruising Johan de Wittlaan met de Groen van Prinstererstraat. Tussen 07.30 en 11.45 uur zijn 450 passanten gecontroleerd. Achttien bestuurders reden door rood en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. (08-128824)

Door rood rijden is één van de zes speerpunten waarop de het Verkeershandhavingsteam extra controleert. `Nog even een stoplichtje pakken' kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. `Doorrijders' die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt 37 verbalen uit bij bromfietscontrole
Publicatiedatum: 16-9-2008 12:47:38

WESTERVOORT - Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag 15 september in samenwerking met de plaatselijke politie op de Kerkstraat een bromfietscontrole gehouden. Tussen 13.30 en 19.00 uur is de snelheid van de passerende brom- en snorfietsen gecontroleerd op de rollenbank. Hun berijders zijn onder andere gecontroleerd op het dragen van de helm en het in bezit zijn van een bromfietscertificaat. In totaal zijn vijftien bekeuringen uitschreven voor een te hoge constructiesnelheid, acht voor diverse gebreken aan de voertuigen, drie voor het niet dragen van de helm, negen voor diverse andere verkeersovertredingen en één omdat een persoon jonger dan 16 jaar op een bromfiets reed. Eén bromfiets is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. (08-129115)

Bromfietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Hoewel zij verantwoordelijk zijn voor slechts 1% van de totale mobiliteit in Nederland, nemen zij 10% van alle verkeersdoden en 20% van alle ziekenhuisgewonden voor hun rekening. Wanneer de brommer dan ook nog eens wordt opgevoerd, is de kans op een ernstig ongeval alleen nog maar groter. Het opvoeren van motorrijtuigen is verboden. Bij brom- en snorfietsen wordt er gekeken naar de door de constructie bepaalde snelheid. Die mag voor een snorfiets niet hoger liggen dan 30 km/uur en voor een bromfiets niet hoger dan 50 km/uur. Voor de meting van deze snelheid gebruikt het Verkeershandhavingsteam rollentestbanken.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Zeven overtreders bij controle handheld bellen

Publicatiedatum: 16-9-2008 12:46:38

EDE - Een motorrijder van het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag 15 september met de onopvallende motor gecontroleerd op handheld bellen. Tussen 08.00 en 15.00 uur surveilleerde de motoragent door het buitengebied van Ede. Zeven personen werden betrapt en kregen een bekeuring. Een Belgische bestuurder mocht de boete voor bellen achter het stuur (à 150,- euro) direct betalen. Voor diverse andere verkeersovertredingen zijn ook nog vier verbalen uitgeschreven. Op handheld bellen staat een boete van EUR 150, als de telefoon wordt vastgehouden tijdens het rijden in de auto. (08-129002)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053