Politie Zeeland


---


W-1819-2008 Rijbewijs ingenomen van beginnend bestuurder
Een 22-jarige Middelburgse automobiliste is vannacht omstreeks 02.58 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De vrouw had ongeveer 5 keer teveel gedronken en om die reden is door de Zeeuwse politie haar rijbewijs ingenomen. E.e.a. gebeurde op de Sloeweg in Vlissingen.

O-1820-2008 Scholieren veilig naar school
In het kader van het project: 'Scholieren veilig naar school' heeft de Zeeuwse politie vanmorgen op de routes Wolphaartsdijk-Goes en Kapelle-Goes gecontroleerd.
De aanleiding van de controle zijn diverse ruzies tussen scholieren op bovengenoemde routes in het afgelopen jaar. Die ruzies ontstonden vooral als grote groepen elkaar passeerden onderweg naar school. Op de overwegend smalle fietspaden wordt/werd elkaar geen ruimte gegund wat resulteerde in het nodige duw- en trekwerk en zelfs uitmondde in grote vechtpartijen. Door deze controle, en komende controles, wil de Zeeuwse politie proberen de problemen tussen scholieren tot een minimum te reduceren. Ook wil zij het veiligheidsgevoel van scholieren vergroten, zodat zij gewoon weer veilig op de fiets naar school kunnen. Bij het constateren van een conflict of verkeersgevaarlijk gedrag wordt tijdens de controles repressief opgetreden, dat wil zeggen dat overtreders een proces-verbaal krijgen. Vanmorgen zijn bij zo'n controle tien bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van rode verkeerslichten en het niet voldoende rechts houden, waardoor anderen niet fatsoenlijk kunnen passeren. De Zeeuwse politie gaat vaker van dit soort controles uitvoeren.

O-1821-2008 Inbraken in Bruinisse
Afgelopen nacht zijn, tussen 18.00 uur en 08.30 uur, twee bedrijfsinbraken gepleegd in Bruinisse op de Jachthavenweg.
Bij allebei de bedrijven zijn deuren geforceerd, maar bij een bedrijf is ook nog een raam ingeslagen. Op die manier konden de dader(s) de panden binnenkomen.
Uit beide panden zijn geen goederen meegenomen.

O-1822-2008 Auto weggenomen in Nieuwdorp
Vanaf een parkeerplaats aan de Landlustweg in Nieuwdorp is vannacht tussen 23.00 en 08.15 uur een personenauto weggenomen.
Het is niet bekend op welke manier de auto is weggehaald. De technische recherche van de Zeeuwse politie heeft sporenonderzoek gedaan. De auto betrof een Mercedes die voorzien was van een Tracer. Via een satellietverbinding met het voertuig is men erachter gekomen dat het voertuig in Utrecht stond. De auto werd zonder noemenswaardige schade daar aangetroffen. Door een takelbedrijf is de auto weer naar Zeeland gebracht, zodat de technische recherche ook nog een sporenonderzoek aan en in de auto kan doen, in de hoop sporen aan te treffen die naar de dader van deze diefstal leiden.

O-1823-2008 Raam van praathuisje vernield
In het afgelopen weekend is een van de ramen van het praathuisje aan het Havenplein in Sint Annaland vernield.
Het is niet bekend hoe dit is gedaan, de schade bedraagt enkele honderden euro's.