Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


De week van de Vooruitgang

16 september 2008

De Week van de Vooruitgang

Van 14 tot en met 22 september 2008 vindt de landelijke Week van de Vooruitgang plaats. Een dynamische week die in het teken staat van lopen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit. In het kader van de Week van de Vooruitgang vinden de volgende activiteiten plaats in stadsdeel Zuidoost:

Donderdag 18 september

08.00 tot 09.00 uur

Op voeten en fietsen naar school

Het is de bedoeling dat op deze dag kinderen en ouders lopend of fietsen naar school gaan.

Stadsdeelwethouders Emile Jaensch (Beheer en Milieu) en Harry Verzijl (Onderwijs) staan klaar om de leerlingen van basisschool de Regenboog (Woudrichemstraat 5) in Gein, die op de fiets of te voet naar school komen, een gezonde snack aan te bieden.

Donderdag 18 september

09.00 tot 17.30 uur

Band op Spanning

In parkeergarage P24 (bij winkelcentrum Amsterdamse Poort aan de Fliersbosdreef) wordt de bandenspanning van auto's gemeten. Automobilisten die hier parkeren krijgen gratis advies over de relatie tussen bandenspanning en brandstofgebruik.

De ervaring leert dat ruim de helft van de auto's te zachte banden heeft. Dit kan tot 10% schelen in het brandstofverbruik.

Vrijdag 19 september

14.00 tot 16.00 uur

Toeristische fietskaart Zuidoost

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet overhandigt om 14.30 uur de eerste toeristische fietskaart Zuidoost aan Leontien Zijlaart van Moorsel. De overhandiging vindt plaats op het Anton de Komplein waarna Leontien met een groep `onervaren' fietsvrouwen een deel van de route fietst.

De fietskaart is te koop voor EUR 4.95 bij het Informatiecentrum van stadsdeel Zuidoost, Anton de Komplein 150. De kaart is ook verkrijgbaar bij boekhandels in de regio.

De Week van de Vooruitgang wordt met uiteenlopende acties gevierd door het hele land en heeft als doel energie te besparen en daardoor de luchtkwaliteit te verbeteren. Kijk voor meer informatie op de website: www.weekvandevooruitgang.nl.