Provincie Groningen

restauratie! Help kerk Garsthuizen aan één miljoen euro voor restauratie! 16 september 2008

Op donderdag 18 september 2008 start de derde reeks van het AVRO tv-programma 'Restauratie'. De kerk van het Groningse Garsthuizen gaat in het programma de strijd aan met 15 andere projecten. De kerk in Garsthuizen is uit 50 landelijke projecten geselecteerd om in aanmerking te komen voor de prijs. Op donderdag 18 september aanstaande staat de kerk centraal in het tv-programma op Nederland 2 om 19.25 uur. U kunt de stichting Restauratie Kerk Garsthuizen helpen om de hoofdprijs van één miljoen euro in de wacht te slepen door te sms'en of te bellen.

Vanaf 18 september 19.25 uur tot zondag 21 september 24.00 uur kan er op het project gestemd worden. Dat kan door een sms met KERK naar nummer 2332 te sturen of door te bellen naar telefoonnummer 0909-8880.

Help kerk Garsthuizen aan één miljoen euro voor restauratie!

Leerlingrestaurantbedrijf
Het is de bedoeling om van de gerestaureerde kerk een leerlingrestaurantbedrijf te maken waar studenten van het Noorderpoortcollege (opleiding horeca) onder leiding van een gerenommeerde kok praktijkervaring kunnen opdoen. Daarnaast blijft de kerk incidenteel beschikbaar voor rouw- en trouwdiensten.

Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen
De Stichting heeft in maart 2005 de kerk overgenomen van de Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Garsthuizen-Zandeweer. Primair doel is om de sterk vervallen kerk te restaureren zodat de kerk weer 'beeldbepalend' wordt voor het dorpje Garsthuizen.

Programma 'Restauratie'
In de hoofdrol van het programma staan vervallen gebouwen die ooit het aanblik van een dorp, stad of streek bepaalden, maar er nu in vervallen en zorgwekkende toestand bijstaan. Deze gebouwen 'strijden' om maximaal één miljoen euro restauratiebudget. De prijs wordt beschikbaar gesteld door de BankGiro Loterij.

Meer informatie
Op de website van de kerk van Garsthuizen kunt u meer informatie vinden over de Stichting, de geschiedenis van de kerk en foto's die aantonen dat restauratie noodzakelijk is.
Informatie over het programma 'Restauratie' kunt u vinden op de AVRO website Restauratie.

Help kerk Garsthuizen aan één miljoen euro voor restauratie!

16 september 2008