Dienstenbond CNV

Nieuws

16 september 2008

Geef uw mening over een nieuwe cao voor FloraHolland!

In november 2008 starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao bij FloraHolland. Dit wordt de eerste cao voor FloraHolland sinds de fusie van Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland. CNV Dienstenbond wil de beste afspraken maken voor u en uw collega's. Daarom willen wij graag weten wat u belangrijk vindt in de nieuwe cao. Doe daarom vandaag nog mee.

Veel mensen zullen uitkijken naar de cao-onderhandelingen. Belangrijke zaken als loon, toeslagen, het volgen van opleidingen en cursussen, werkdruk en roosters zullen aan de orde komen. Ook het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden zal een belangrijk thema zijn bij de onderhandelingen over een nieuwe cao. CNV Dienstenbond zal hier terughoudend in zijn. Toch willen wij graag van u weten of u het belangrijk vindt dat arbeidsvoorwaarden op verschillende vestigingen gelijk zijn, of dat er wat u betreft verschillen mogen blijven.

Reageren is belangrijk!
CNV Dienstenbond wil goed voorbereid aan de onderhandelingstafel zitten. Dat is de reden dat wij via een enquête aan medewerkers vragen wat zij belangrijk vinden. Hoe meer reacties wij krijgen, des te sterker wij staan om uw arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Iedereen kan meedoen, dus vraag ook aan uw collega's of zij hun mening willen geven. Op onze website vindt u een uitgebreide vragenlijst.

Leden hebben het laatste woord!
Als alle reacties binnen zijn zal CNV Dienstenbond in samenwerking met kaderleden op de verschillende vestigingen voorstellen formuleren voor een nieuwe cao. Deze voorstellen bespreken wij dan met u in ledenvergaderingen die op de verschillende vestigingen zullen worden gehouden. Zo heeft u als lid van CNV Dienstenbond altijd het laatste woord. Vervolgens zullen in november de onderhandelingen starten voor de nieuwe cao. Wij houden u uiteraard op de hoogte!

Samen sterk voor een nieuwe cao!
Een cao komt er niet vanzelf. Als CNV Dienstenbond geen leden heeft kunnen wij niet namens u onderhandelen over een nieuwe cao. Zonder vakbond die de belangen van werknemers behartigt heeft de werkgever vrij spel. Het is daarom belangrijk lid te zijn van een vakbond die betrokken is bij FloraHolland en die grote waarde hecht aan goede arbeidsvoorwaarden. Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Maak ze lid van de goedkoopste vakbond binnen de bloemenveilingen. Wij bieden onze leden een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee u al snel EUR150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast is het lidmaatschap bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis!