Gemeente Overbetuwe


Aquafit voor Zwangeren

---

Bewegen in water is een uitgelezen mogelijkheid om in conditie te blijven tijdens uw zwangerschap. Het is een prima aanvulling op de zwangerschapsgymnastiek.
Samen met andere zwangere vrouwen werkt u actief aan het onderhouden en/of verbeteren van de spierkracht en het uithoudingsvermogen, die zeker in de zwangerschap, maar ook tijdens en na de bevalling van groot belang zijn. De aquafitles voor zwangeren in De Helster start met een goede warming up, dan gaat uw hartslag geleidelijk omhoog en is uw lichaam klaar voor het zwaardere werk. De nadruk ligt op inspanning en ontspanning, houding en training van arm-, been-, en rugspieren. De bewegingsvormen variëren van verschillende zwemslagen tot werken met allerlei soorten materiaal, in diep en ondiep water Door de opwaartse druk, de gewichtloosheid is bewegen in water tijdens deze bijzondere maanden bijzonder prettig. Probeert u het eens en ondervindt hoe ontspannend de oefeningen in het warme water (30º) werken.

De lessen worden verzorgd door een ervaren en gediplomeerde instructrice.
Ook na de bevalling bent u van harte welkom om de conditie weer op peil te brengen.
Vooraf aanmelden is niet nodig. Wel adviseren wij u vooraf even te overleggen met uw arts, verloskundige of gynaecoloog.

Aquafitles voor zwangeren is op maandagavond van 20.30 â 21.00 uur.