Gemeente Ede

nummer 156 / Ede, 16 september 2008

Herinrichting Veenderweg van start!

De Veenderweg tussen de Schaapsweg en de Proosdijerveldweg wordt opnieuw ingericht. Het werk begint op maandag 15 september met het verleggen van kabels en leidingen. Naar verwachting is de weg op 1 februari volgend jaar helemaal klaar.

Veiliger
De Veenderweg is al geruimte tijd toe aan vernieuwing. Vooral voor de fietsers moest de weg een stuk veiliger worden. De herinrichting vereiste echter het nodige denkwerk omdat de ruimte vrij beperkt is. Toch is het gelukt om een goed ontwerp te maken met verhoogde fietspaden naast de rijbaan, vergelijkbaar met de vernieuwde Molenstraat. Voor de voetgangers wordt aan de zuidzijde een breed trottoir gemaakt, naast een wat smaller troittoir aan de noordkant.

Feestdagen
Na het verleggen van de kabels en leidingen wordt half oktober gestart met het weggedeelte voor de winkels. Dit werk wordt rond 1 december afgerond, zodat de winkels voor de feestdagen goed bereikbaar zijn. Daarna wordt het resterende deel aangepakt tot de Ganzeweide. Dat gedeelte moet half december klaar zijn. Het laatste gedeelte, tussen Ganzeweide en Proosdijerveldweg, is naar verwachting 1 februari klaar zijn.

---