Gemeente Ede

nummer 169 / Ede, 16 september 2008

College wil schadelijk alcoholgebruik onder jongeren terugdringen

Terugdringen van schadelijk alcoholgebruik bij de jeugd is een van de speerpunten die de gemeente Ede de komende jaren wil benadrukken in haar lokale gezondheidsbeleid. Minder vaak drinken en minder drinken per gelegenheid is een van de doelen uit het projectplan dat voor de komende jaren is gemaakt. Een Platform Alcohol & Jeugd denkt mee over de activiteiten die de gemeente kan ontwikkelen om het doel te bereiken.

Op verzoek van het Edese college heeft de landelijke stichting alcoholpreventie STAP een projectplan geschreven om in vier jaar te bereiken dat jongeren minder vaak drinken en minder drinken per gelegenheid. Ook het opschuiven van de leeftijd waarop jongeren met drinken beginnen is onderdeel van het projectplan. Opgroeiende jongeren moeten zich bewust worden van de schade die alcohol juist op jonge leeftijd toebrengt aan de gezondheid.
Het college wil de problematiek samen met anderen aanpakken. Het Platform bestaat daarom uit vertegenwoordigers van instellingen in Ede die betrokken zijn bij de problematiek en die willen meedenken. Organisaties als de GGD, de verslavingszorg, de horeca, het onderwijs, de kerken gaan samen met de gemeente de komende jaren aan de slag om het probleem van overmatig alcoholgebruik aan te pakken.
---