Oogheelkunde Zonnestraal bereikt status ziekenhuis

16/09/2008 14:31

Oogheelkunde Zonnestraal B.V.

Oogheelkunde Zonnestraal gaat per 16 september verder onder een nieuwe naam: Oogziekenhuis Zonnestraal. Sinds de oprichting in 2004 heeft het gespecialiseerde behandelcentrum een enorme ontwikkeling en groei doorgemaakt. "Met vier vestigingen zijn we de status van kliniek overstegen", aldus Algemeen Directeur Peter de Koning. "Bovendien heeft de overheid het formele onderscheid tussen zelfstandige behandelcentra en ziekenhuizen opgeheven."

Volgens De Koning doet de nieuwe naam recht aan de bewezen succesformule. "Oogziekenhuis Zonnestraal is een van de eerste specialistische ziekenhuizen van Nederland, die bovendien met vier goed bereikbare vestigingen in verschillende regio's werkt", aldus directeur Peter de Koning. "Bovendien staan we aan de vooravond van verdere groei en nieuwe vestigingen." Hij verklaart het succes van de behandelcentra doordat deze optimaal zijn toegerust op de behandeling van veel voorkomende oogheelkundige aandoeningen. "Onderzoeken zijn hierdoor minder belastend en tijdrovend. Onze specialisten kunnen zich geheel aan hun vak wijden en daardoor met veel efficiëntie hun werk doen. Met onze hoge productiviteit komen wij tegemoet aan de enorme toestroom van patiënten. Ook de stelselmatige investering in hoogwaardige apparatuur, ICT en vooral specialistische kennis van oogartsen ligt ten grondslag aan de sterke groei van Oogziekenhuis Zonnestraal", aldus De Koning.

Stormachtige groei

Oogziekenhuis Zonnestraal is als Oogheelkunde Zonnestraal medio 2004 opgericht door Oscar Lopes Cardozo en Peter de Koning. "Wij zagen mogelijkheden voor een speciaal oogbehandelcentrum met een hogere productiviteit en een betere kwaliteit. Naar een dergelijke sterke specialisatie bleek veel vraag te zijn." De start was in Hilversum met zes medewerkers, terwijl er nu vier vestigingen zijn met gezamenlijk meer dan tachtig collega's. De omzet nam toe van 600.000 euro in het eerste halfjaar van 2004 tot 6,3 miljoen euro in 2007. Het aantal operaties in 2007 bedroeg 4.500 en het aantal consulten meer dan 26.000. Op basis van de cijfers van het eerste half jaar van 2008 ziet Oogziekenhuis Zonnestraal voor het totale jaar een verdubbeling van de omzet en het aantal operatieve ingrepen.

Nieuwe vestigingen

Al snel na de start in Hilversum bleek er ook een groot aanbod van patiënten uit de provincie Flevoland te zijn, reden waarom er een tweede vestiging is geopend in Lelystad. Daarna volgde een derde vestiging in Doetinchem, waar oogartsen uit het regionale ziekenhuis zich aansloten bij Oogziekenhuis Zonnestraal.

In het najaar volgt een vierde vestiging in Bilthoven. Een vijfde en zesde vestiging staan ook al op de planning. In een later stadium worden de vestigingsplaatsen en data van opening bekendgemaakt.

ZKN-keurmerk

Oogziekenhuis Zonnestraal is aangesloten bij de overkoepelende organisatie van particuliere klinieken ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) en kreeg in 2006 het ZKN-keurmerk toegekend. Dit kwaliteitskeurmerk garandeert hoogstaande medische zorg, een snelle, efficiënte behandeling en een klantvriendelijke houding. Er wordt intensief samengewerkt met de afdeling Oogheelkunde van het AMC in Amsterdam. "Daardoor is Oogziekenhuis Zonnestraal in staat om verschillende superspecialistische behandelingen op hoog niveau uit te voeren en kunnen nieuwe ontwikkelingen snel worden toegepast", aldus Directeur Kwaliteit en Innovatie Oscar Lopes Cardozo.





http://www.oogziekenhuiszonnestraal.nl


Noot voor de redactie:

Hilversum, 16 september 2008


Noot voor de redactie,