Gemeente Anna Paulowna


Gemeente Anna Paulowna heeft sluitende begroting

Halverwege de collegeperiode 2006-2010 presenteert het college van de gemeente Anna Paulowna opnieuw een sluitende begroting waarin beperkte ruimte is voor nieuw beleid.
De structurele uitgaven zijn structureel gedekt en er is sprake van een gezond financieel toekomstperspectief, aldus burgemeester Pennink. Hij vindt wel dat de blijvende tendens tot het afschuiven van financiële risicos van de rijksoverheid naar de gemeente het bestuur dwingt tot een terughoudend gebruik van de nu voorzienbare financiële ruimte in het gemeentelijke huishoudboekje.

Inwoners

De gemeenteraad krijgt op 6 oktober de gelegenheid op de voorstellen van het college te reageren, dus het kan zijn dat de uiteindelijke begroting anders wordt. De inwoners kunnen de raadsleden nog bewegen om veranderingen aan te brengen in de voorstellen van het college door ze aan te spreken, te schrijven of op 2 oktober om 20.00 uur de openbare fractievergaderingen te bezoeken. Het CDA vergadert in de Samenvaartkerk aan de Molenvaart 421 en de VVD en de PvdA vergaderen in Veerburg. Onafhankelijk raadslid Van Zaal is bereikbaar via telefoonnummer 0223-722234.

Gang van zaken

De begroting ligt vanaf woensdag 17 september ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de begroting ook downloaden via de koppeling onder dit bericht.

Tijdens het opiniërende deel van de raadsvergadering op 6 oktober kunnen inwoners inspreken. Drie weken later op 27 oktober kan de raad de begroting vaststellen. Beide vergaderingen in de raadzaal kunnen vanaf 20.00 uur worden bijgewoond.

Financieel - programmabegroting