AutoRai

Uitreiking Renault CoTech Award

(9/16/2008)
Jeroen Chatrou van Autobedrijf J. Janssen Helmond BV is door Renault Nederland uitgeroepen tot de beste Cotech (Coördinator Techniek) van alle Nederlandse Renault-dealers. Begin november vertegenwoordigt Jeroen Chatrou Nederland tijdens mondiale technische wedstrijden waarbij Renault de beste Cotech van de wereld kiest.

Vorig jaar heeft Renault Nederland met zware praktijkexamens en theoriegedeeltes de Cotech gecertificeerd. Alle toen gediplomeerde Cotechs konden nu deelnemen aan deze wedstrijd waarbij de resultaten van de praktijkexamens eveneens meetelde en bovendien nog eens 25 pittige vragen.

âEen heel mooie verrassingâ, zegt Jeroen Chatrou over zijn pas verworven titel âBeste Cotech van Nederlandâ die hem op donderdagavond 4 september toegekend werd. De Chef Werkplaats van de Brabantse Renault-dealer J. Janssen Helmond BV had de eerste plaats niet verwacht: âIk wist dat ik het goed gedaan had, maar ik had geen idee hoe de anderen het er vanaf hadden gebracht.â

Global Cotech Award
Met zijn overwinning â waarvoor hij de Cotech Award, een certificaat, een bos bloemen ontving en een rijvaardigheidstrainingâ laat Jeroen Chatrou tachtig collega-monteurs van andere Nederlandse Renault-dealers achter zich. De tweede prijs ging naar Rudy de Laat van Renault-dealer Arend Eindhoven en de derde prijs was voor Alfred van Droffelaar van Renault-dealer Herwers in Doetinchem. Op 4, 5 en 6 november mag Jeroen Chatrou zich in Parijs bewijzen bij de strijd om de Global Cotech Award tussen Renault-technici uit heel de wereld.

Geen gemakkelijke opgave
Vorig jaar startte Renault Nederland met zware praktijkexamens en theoriegedeeltes de zoektocht naar de beste Cotech van zijn dealers. âDeelnemers die hiervoor slaagden, kregen dit jaar 25 vragen voorgeschoteldâ, vertelt Roeland Kleton, Coördinator Technische Trainingen bij Renault Nederland. âGeen gemakkelijke opgave. Tachtig deelnemers beantwoordden de vragen, waarvan de twintig besten uitgenodigd werden om op 4 september deel te nemen aan een spectaculaire rijvaardigheidstraining met Renault Sport-modellen op het terrein van Prodrive Training in Lelystad.â Na afloop vond een feestelijk diner plaats en reikte Hervé Pantegnies, Directeur Service & Kwaliteit Renault Nederland, prijzen uit aan de drie beste Cotechs van Nederland.