BedrijfsautoRAI

MAN gaat langdurige samenwerking aan met SOS-Kinderdorpen Internationaal

(9/16/2008)
MAN Nutzfahrzeuge en SOS-Kinderdorpen Internationaal zijn een langdurige wereldwijde samenwerking overeengekomen en hebben het startsein gegeven voor uitgebreide sponsoring van een opleidingscentrum in Ethiopië. Als eerste stap zal MAN Nutzfahrzeuge de komende drie jaar 600.000 euro bijdragen. Daarnaast verleent het bedrijf technische ondersteuning in de vorm van machines en knowhow. âWij zijn actief op een terrein waar nog veel werk te doen is en met onze hulp realistische en duurzame perspectieven ontstaan voor jonge mensen in Afrikaâ, zegt Peter Erichreineke, hoofd Marketing en Verkoop bij MAN Nutzfahrzeuge, bij de ondertekening van het contract. Erichreineke benadrukt tevens dat MAN kan vertrouwen op een competente partner met een goede reputatie en van nabij kan zien hoe het project zich ontwikkelt.

Het Vocational Training College in Kality, Ethiopië, is een opleidings- en trainingsinstituut van SOS Kinderdorpen Internationaal. Jongeren die acuut hulp nodig hebben krijgen daar een opleiding algemene mechanica, automechanica en houtbewerking. Het trainingscentrum wordt nu met ondersteuning van MAN Nutzfahrzeuge uitgebreid en de opleiding motorvoertuigtechniek wordt verdiept en verbreed. Daarnaast zal MAN de jongeren na het voltooien van hun opleiding de mogelijkheid bieden in Afrika een baan te vinden.

De samenwerking met SOS-Kinderdorpen Internationaal staat open voor verdere projecten en geldt tevens voor alle nationale organisatie-units van MAN Nutzfahrzeuge die in de toekomst ook als sponsor van de hulporganisatie kunnen gaan optreden. Zo kunnen sterke lokale projecten worden opgezet. Wereldwijd zijn beide partners gezamenlijk vertegenwoordigd in zeventig landen.

SOS-Kinderdorpen is een internationale niet-overheidsgebonden sociale ontwikkelingsorganisatie die zich sinds 1949 inzet voor de noden, belangen en rechten van kinderen. Kinderen zonder ouderlijke zorg en kinderen uit een moeilijke gezinssituatie staan centraal bij het werk in 132 landen en gebieden. De voornaamste deskundigheid van SOS-Kinderdorpen bestaat uit de opvang op lange termijn in gezinsverband van kinderen die niet in hun oorspronkelijke gezin kunnen opgroeien. In de SOS-Kinderdorpen en jeugdinrichtingen wonen ze weer in een veilig en liefdevol milieu, waardoor ze hun vaak traumatische ervaringen kunnen verwerken. De kinderen groeien op in een stabiele gezinsomgeving, krijgen individuele ondersteuning en worden begeleid totdat ze als jongvolwassene voor zichzelf kunnen zorgen. In Afrika is SOS-Kinderdorpen momenteel actief in 45 landen.

The European Road Transport Show 2007