Vlaamse Overheid

voorbije grote vakantie

Meer buitenschoolse kinderopvang tijdens de voorbije grote vakantie

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

dinsdag 16 september 2008

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere, kondigde voor de grote vakantie aan dat hij aan de initiatieven voor buitenschoolse opvang (IBO) en buitenschoolse kinderopvang meer middelen gaf om tegemoet te komen aan de grote vraag naar opvang voor kinderen tijdens de zomermaanden.

Minister Vanackere reserveerde 810.000 euro zodat elke IBO en buitenschoolse opvang in aparte lokalen van kinderdagverblijven extra personeel kon aanwerven, mits er substantieel meer ruimte gecreëerd zou worden die aansluit bij de normaal geldende normen. Elke voorziening van Kind en Gezin die aan de gestelde normen beantwoordde kon een aanvraag indienen om één extra voltijdse begeleider gesubsidieerd te krijgen gedurende minstens één maand.

Terugkijkend op de zomervakantie werden in totaal 162 voltijdse eenheden aangeworven zodat 1600 bijkomende opvangplaatsen konden worden aangeboden. Uitgaande van de regel dat elke plaats ongeveer 2,5 kinderen opvangt betekent dit dat er door deze maatregel 4000 kinderen meer gebruik hebben gemaakt van deze opvang.

Minister Vanackere is opgetogen over dit resultaat. In overleg met de administratie en de sector zal hij deze maatregel evalueren zodat de duurzaamheid van deze maatregel kan worden verzekerd.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be