Gemeente Sneek


publiekstrekker op open monumentendag

Leervondsten publiekstrekker op Open Monumentendag

De tentoonstelling van leervondsten in de Rabobank was één van de grote publiekstrekkers tijdens de Open Monumentendag in de gemeente Sneek afgelopen zaterdag. De tentoonstelling werd om 10.00 uur geopend door gedeputeerde mevrouw Jannewietske de Vries van de Provincie Fryslân, wethouder Hans van den Broek van de Gemeente Sneek en directievoorzitter van de Rabobank Bert Roman.

Opening tentoonstelling

Het thema van de landelijke Open Monumentendag van dit jaar was `Sporen'. Bijvoorbeeld bouwsporen in gevels, archeologische sporen in de bodem en andere sporen die door de mens in de loop van de geschiedenis zijn achtergelaten. Al deze sporen herinneren ons aan wat er ooit was. Met een gevarieerd programma geeft Sneek invulling aan dit thema.

Rondvaart Bezoekers konden de unieke 13de eeuwse leervondst bekijken die 10 jaar geleden op deze plek is opgegraven. Er was de hele dag een archeoloog aanwezig om uitleg te geven. Ook waren er demonstraties leerbewerken. Vanaf de Marktstraat waren er historische themawandelingen over `Stegen' en `Bouwsporen'. Tijdens een rondvaart met een sloep vanaf de Waterpoort kregen verhalen te horen over Sneker inwoners uit het (recente) verleden.

Foto's: Simon Bleeker