Vereniging Eigen Huis: eigenwoningbezitter kan Prinsjesdag negeren

16/09/2008 15:12

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis: eigenwoningbezitter kan Prinsjesdag negeren

Amersfoort, 16 september 2008

Woningeigenaren kunnen de kabinetsplannen voor de woningmarkt dit jaar negeren. Het kabinet heeft ze op dat vlak weinig tot niets te bieden. Vereniging Eigen Huis signaleert opnieuw geen nieuw beleid. De regering negeert de steeds urgenter wordende problemen van de verstopte woningmarkt.

Veel starters zijn kansloos, verhuizen wordt steeds minder aantrekkelijk en er wordt niet geluisterd naar hoe mensen willen wonen. "In plaats daarvan wordt de Nederlander straks in woonkazernes geperst waarin hij niet wil leven" zegt Marlies Pernot, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis roept het kabinet op om haar beleid aan te passen aan de sterk verslechterde omstandigheden op de woningmarkt. Daadkrachtiger optreden is nu noodzakelijk. Zo moeten er meer bouwlocaties komen, moeten de grondprijzen omlaag en moet er slim en naar behoefte gebouwd worden, zodat mensen weer een wooncarriere kunnen maken. Daarbij komt dat regionale verschillen op de woningmarkt steeds groter worden. Dit roept om regio-specifiek beleid. Eén van de maatregelen die Vereniging Eigen Huis voorstelt is een regionale aanpassing van de Nationale Hypotheek Garantie, waardoor de kans op een eigen woning voor lagere inkomens worden vergroot.





http://www.eigenhuis.nl