FNV

visual

16-9-2008

Internationale ouderendag in het teken van aansluiting ANBO bij de FNV

Internationale ouderendag, 1 oktober, wordt dit jaar aangegrepen om de aansluiting van ANBO bij de FNV te vieren. Met deze aansluiting, die 1 januari 2009 een feit is, wordt een grote stap gezet in de belangenbehartiging van senioren.

De invulling van de dag is zowel feestelijk als informatief. Kaderleden en actieve vrijwilligers van bij FNV aangesloten bonden en de ANBO krijgen de mogelijkheid met elkaar kennis te maken.

De ontvangst is om 10.30 uur. Om 11.15 uur vindt op de hoofdtribune de officiële openingsact plenair plaats. Aansluitend om 12.00 uur gaan in alle ruimten en op alle niveaus de activiteiten open onder het motto `sluit je aan'.

De activiteiten zijn dusdanig georganiseerd dat er voor ieder wat te doen of te zien is. Nagenoeg alle workshops en debatten zijn vrij te bezoeken, zodat iedereen zo veel mogelijk het eigen tempo en de dagindeling kan bepalen.

Op niveau 3 van de Arena is het thema `inspiratie en intelligentie' met onder meer met speeddating, ANBO/FNV kennis Bingo, rondetafelgesprekken. Beauty en Health op niveau 4 laat van zich horen met salsadansen, er is een cocktail party, Tai Chi en een master class Coco de Meyere. Op niveau 5 is het thema de inwendige mens met een wijn- en kaasproeverij en koken met Cas Spijkers.

De hele middag zijn er rondleidingen door de Arena. Belangstellenden gaan onder begeleiding van een gids langs de meest interessante plekken van de voetbaltempel om de sfeer te proeven achter de schermen. Zo komt u op plekken waar de normale toeschouwer nooit komt: de kleedkamers, de koninklijke loge, de controlekamer, de perskamer, het veld en het Ajaxmuseum.

Rond 14.30 gaat iedereen naar de hoofdtribune waar een feestelijk eindprogramma wacht met een optreden van Karin Bloemen.

Wilt u ook op deze feestelijke dag aanwezig zijn en bent u vakbondsvrijwilliger en lid van een FNV-bond? Meld u en uw eventuele partner dan zo spoedig mogelijk aan via www.fnv.nl/seniorendag