Gemeente Venlo


Reconstructie Koninginneplein van start

16-9-2008

Tijdens een druk bezochte informatieavond in theater de Maaspoort vertelde wethouder Twan Beurskens (Stadsbeheer & Verkeer) over de ingrijpende plannen voor het Koninginneplein en de Sloterbeekstraat. Tevens presenteerde hij een nieuwe manier van communiceren. Via een speciale website is het mogelijk om in Virtueel Venlo rond te kijken, een 3D-weergave van het toekomstige Venlo.

Koninginneplein
De reconstructie van het Koninginneplein verloopt in drie hoofdfasen. In oktober start de eerste fase, het verleggen en aanpassen van het hoofdriool, kabels en leidingen. Medio 2009 zijn deze werkzaamheden afgerond, waarna de tweede fase start: aanleggen van de tunnel onder het Koninginneplein en herinrichting van de openbare ruimte. De derde fase start in 2010 en behelst de herinrichting van het Stationsplein.

Met de aanleg van de tunnel wordt dé verkeers-blackspot van Limburg aangepakt, vertelt wethouder Beurskens. Het is een gigantisch project waarmee we de bereikbaarheid van de binnenstad van Venlo sterk verbeteren. Het verkeer tussen de Koninginnesingel en de Burgemeester van Rijnsingel rijdt vanaf 2010 onder het Koninginneplein door, waardoor het verkeersplein aanzienlijk wordt ontlast.

Sloterbeekstraat
Naast de werkzaamheden aan het Koninginneplein start in november dit jaar de reconstructie van de Sloterbeekstraat. Als eerste wordt de Professor Gelissensingel volledig aangesloten op de Eindhovenseweg, waarna de Roermondsestraat wordt afgesloten van de Roermondsepoort. Vervolgens wordt de Sloterbeekstraat doorgetrokken, zodat er een aansluiting komt op de Roermondsepoort. Deze werkzaamheden gebeuren in samenhang met de plannen van het project Maaswaard. In april 2009 worden de werkzaamheden afgerond.

Virtueel Venlo
De plannen voor de reconstructie van het Koninginneplein en de Sloterbeekstraat zijn te bekijken via internet. Op http://venlo.virtuocity.eu kan iedereen rondkijken op het toekomstige Koninginneplein en bij de Sloterbeekstraat. Bezoekers van de website kunnen niet alleen bekijken hoe de plannen er uit zien, ze kunnen ook met elkaar chatten, deelnemen aan het forum of via informatiebuttons achtergrondinformatie opvragen. Wethouder Beurskens zal regelmatig in Virtueel Venlo rondlopen om met bezoekers in contact te komen.