Gemeente Assen


Partys alleen nog onder strenge voorwaarden

Assen, 16 september 2008

De gemeente gaat kritisch kijken naar de voorwaarden voor party's zoals de hardcore party die op 13 september heeft plaats gevonden in de TT Hall. Aanleiding hiervoor is het grote aantal klachten over geluidsoverlast en de vele aanhoudingen vanwege drugsbezit. Dergelijke feesten kunnen alleen nog plaatsvinden als de organisatoren garanderen dat het geluidsniveau binnen de gestelde normen blijft en er gecontroleerd wordt op het bezit van drugs.

Om ervoor te zorgen dat de gemeente bij volgende muziekevenementen adequaat kan optreden wordt het bestaande draaiboek doorgelicht en zonodig aangepast. Inzet is het voorkomen van geluidsoverlast voor omwonenden. Onderdeel van dit draaiboek is het meten van de geluidsniveaus tijdens het evenement zodat bij overschrijding van de geluidsnormen meteen kan worden ingegrepen. Zonodig wordt hiervoor externe deskundigheid bij ingeschakeld. Ook wil de gemeente al bij het opstellen van de vergunning nadere afspraken maken met de organisatoren over het handhaven van het geluid en de controle op drugs.

De gemeente maakt zo snel mogelijk een nadere analyse maken van de metingen van het geluid. Er zijn hiervoor gegevens van de provincie en de TT Hall beschikbaar. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn, wordt bekeken op welke punten de vergunningen moeten worden aangepast.