Politie Zaanstreek-waterland

Jongen beroofd

Purmerend, 16-09-2008

Jongen beroofd

Purmerend, Burg.R.Kooimanpark, 15 september

Een 17-jarige Purmerender is maandagmiddag omstreeks 14.00 uur in het park door twee jonge mannen beroofd van zijn I-pod en mobiele telefoon. Onder bedreiging van een steekwapen maakte het tweetal de jongen zijn spullen afhandig. Ook namen ze zijn fiets mee. Toen de

17-jarige jongen duidelijk maakte zijn spullen terug te willen duwden ze hem hard achteruit waardoor hij over een ijzeren hekwerk viel. De twee daders zijn hierna richting het centrum van Purmerend vertrokken. De daders voldoen aan het volgende signalement:

dader 1: Noordafrikaanse man van tussen 17-20 jaar, lengte ongeveer 1.80m, normaal postuur, had een sikje en een snorretje en kort donker haar. Hij droeg een lichte spijkerbroek met donkere vegen en een beige bodywarmer.

dader 2: Noordafrikaanse jongen van tussen de 15 en 17 jaar, lengte tussen de 1.70m-1.75m, krullend kort haar en hij droeg een donkerkleurig trainingspak, een donker petje en sportschoenen.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht kontakt op te nemen met de recherche van het wijkteam Purmerend via telefoonnummer 0900-8844.