16 sep 2008 />
Onderdeel: Wageningen UR
Nummer: P062

Dr. Martin Scholten is per 15 september 2008 benoemd tot algemeen directeur van de Animal Sciences Group van Wageningen UR. Hij volgt prof.dr. Ruud Huirne op die de Social Sciences Group is gaan leiden. Naast de functie van algemeen directeur van ASG blijft Scholten directeur van Wageningen IMARES, het instituut voor kust- en zeeonderzoek van Wageningen UR. In de zelfstandige status van dit instituut komt geen verandering.

Martin Scholten (49) is sinds 2006 directeur van het in dat jaar gestarte Wageningen IMARES en de drijvende kracht achter de succesvolle ontwikkeling van dit instituut. Van 2002 tot 2005 was hij directeur van de voorloper van Wageningen IMARES, het visserij-instituut RIVO, dat onderdeel was van de Animal Sciences Group. Van 1986 tot 2002 werkte hij in diverse functies bij TNO waaronder als onderzoeker en leidinggevende van de unit Ecologische Risicoâs.

Martin Scholten studeerde Biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde in 1984 cum laude zijn doctoraal. In 2004 promoveerde hij aan de VU op een proefschrift getiteld âEcotoxicological effects on zooplankton-phytoplankton interactions in eutrophied watersâ.

Naast zijn directeurschap van Wageningen IMARES is Scholten onder meer lid van het Visserij Innovatie Platform, de wetenschappelijke adviesraad van âBuilding with Natureâ en het bestuur van de stichting Zeeuwse Tong. Tevens is hij voorzitter van de Europese Associatie van Visserijonderzoeksinstituten (EFARO) en vice-voorzitter van de International Council for Exploration of the Sea (ICES). Het lidmaatschap van de gemeenteraad van Wieringen zal hij vanwege zijn nieuwe benoeming beëindigen.

De Animal Sciences Group van Wageningen UR bestaat uit drie business units - Veehouderij, Centraal Veterinair Instituut en Producten - en het Departement Dierwetenschappen van Wageningen Universiteit. ASG telt ongeveer 1000 medewerkers.Â
Wageningen IMARES is onderdeel van Wageningen UR en richt zich op strategisch en toegepast kust- en zeeonderzoek. De werkvelden zijn aquacultuur, ecologie, milieu en visserij. Het instituut heeft vestigingen in IJmuiden, Yerseke, Den Helder en Texel en telt 180 medewerkers.

* Ga naar het visitekaartje van Martin Scholten

Meer over dit onderwerp
www.asg.wur.nl
www.wageningenimares.wur.nl
Contact
Simon Vink,
Corporate Communicatie van Wageningen UR
0317-482466 of 06-53831629
simon.vink@wur.nl