AutoRai

Hyundai levert 5.000ste Hyundai i10

(9/16/2008)
De nieuwe Hyundai i10 is de succesvolste Hyundai ooit. Gisteren werd het 5.000ste exemplaar afgeleverd aan mevrouw Donnie Janssen. Hyundai introduceerde de kleinste troef van het populaire merk ruim zes maanden geleden als opvolger van de Hyundai Atos.

Nooit eerder werden er door Hyundai zoveel autoâs van een specifiek model in een dergelijk kort tijdsbestek verkocht. Afgelopen week werd overigens ook de 2.000ste Hyundai Tucson van dit jaar verkocht. Ook de Hyundai Tucson is al jarenlang een succesnummer van Hyundai.

Het was bij de introductie van de auto eind februari 2008 direct al duidelijk dat Hyundai met de Hyundai i10 een verkooptopper in handen had. De kleine, maar zeer vlot ogende Hyundai overtreft immers in alle opzichten zijn toch ook al zeer succesvolle voorganger de Hyundai Atos, waarvan Hyundai-importeur Greenib Car b.v. in tien jaar tijd maar liefst 41.000 eenheden verkocht. Behalve een compleet nieuw interieur en exterieur biedt de Hyundai i10 door de toegenomen breedte (+ 70 mm) meer binnenruimte. Daarnaast is het comfort van een aanzienlijk hoger niveau en is de Hyundai i10 nóg completer. De motor is niet alleen erg zuinig (1 liter brandstof per 20 kilometer), maar ook krachtiger geworden. Als klap op de vuurpijl wordt de nieuwe Hyundai i10 in Nederland vanaf ⬠7.995, - aangeboden.

âDe Hyundai i10 heeft alles wat je van een moderne auto in zijn segment mag verwachtenâ, zegt Hans Kwaad, Managing Director van Greenib Car b.v. âDe kwaliteit van de Hyundai i10 is dik in orde. De auto ziet er zeer goed uit. De Hyundai i10 rijdt uitstekend, is zeer rijk uitgerust en ook nog eens verkrijgbaar voor een uiterst prettige prijs. Daarmee is in één zin het succes van de kleinste Hyundai verklaard. Wij wisten dan wel dat we een topper in huis hadden. Dat de Hyundai i10 zo populair zou zijn, hadden we vooraf slechts kunnen hopen. Gemiddeld bijna 1.000 registraties per maand voor een model is een meer dan uitstekend gemiddeldeâ, aldus Hans Kwaad.

De Hyundai i10 is standaard leverbaar als vijfdeurs (met een 5 M/T óf een 4 A/T) met een 1.1i viercilinder benzinemotor die zeer gunstige gebruikscijfers laat zien en een lage CO2-uitstoot van 119 gr/km. Binnenkort wordt de Hyundai i10 ook met de sterke
1.25i viercilindermotor leverbaar. Deze Kappa-motor produceert 78 pk bij 6.000 t.p.m.

Donnie Janssen uit Den Haag, de nieuwe eigenaar van de jubilerende Hyundai i10, werd door directeur Albert Sebel van Hyundai-dealerbedrijf Auto Palace âs-Gravenhage verblijd met een bos bloemen en een wijnpakket. âIk heb alle prijzen en specificaties van maar liefst zes soortgelijke autoâs naast elkaar gelegd en vergeleken, voordat ik overging tot de aankoop van de Hyundai i10. Hij sprong er gewoon als beste uit. Niet alleen is de prijs goed, de Hyundai i10 heeft ook nog eens een zeer rijke uitrusting en heeft goede resultaten in de veiligheidstest behaald. De Hyundai i10 ziet er bovenal zeer leuk uit. Ik ben er werkelijk zeer blij mee. Een vriendin rijdt ook Hyundai. Ze zei: âDonnie, die autoâs zijn niet kapot te krijgen. Hij heeft me nog nooit in de steek gelatenâ. En dat telt natuurlijk ook.â