Gemeente Dongen


Rembrandtplein feestelijk geopend

Met een daverend programma en onder grote belangstelling is het Rembrandtplein bij t Schouw zaterdag 13 september officieel in gebruik genomen. Wethouder Ad Stoop nam de aanwezigen in gedachten mee naar 1970, toen de wijk West II nog in opbouw was en de VéGé er een noodwinkeltje had staan. En dan nu Het is prachtig geworden. Dongen heeft er een pareltje bij gekregen. Dit draagt bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in Dongen.

Het programma stond bol van de hoogtepunten. Live optredens van drumfanfare Beatrix, Musis Sacrum, Mimoza, de Country Line Dance groep, het Dongens Mannenkoor, Harmonie Aurora en Gravy wisselden elkaar af. Ook voor de kinderen was er volop vertier: een pannaveldje, gratis ijsje, ballonnenclown en springkussen. Ook onthulden zij een kunstwerk dat leerlingen van De Vlinderboom en de Westerkim met Jelle Jouwsma hebben gemaakt voor de ontmoetingsruimte in het gebouw van stichting Prisma. Die ruimte kreeg zaterdag overigens een naam: 't Palet.

Aan het feest werken mee: DWV Woningcorporatie, gemeente Dongen, Stichting Richting, Stichting Donckhuys, Wijkraad West II, Stichting Prisma, Goos! Evenementen Organisatie, leerlingen van De Westerkim en de Vlinderboom, Jelle Jouwsma, Bouwbedrijf OSDO, Van den Elshout en de Bont Waalwijk, Vestia Midden-Nederland, cafetaria Rembrandt en Het Wijnhuis.