Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

Kabinetsplannen vormen solide basis

Datum: 16 september 2008

AWVN ziet in de vandaag, Prinsjesdag, gepresenteerde kabinetsplannen een redelijk solide basis om de knelpunten in de Nederlandse economie
- tanende concurrentiekracht, achterblijvende productiviteit en onvoldoende arbeidsparticipatie - aan te pakken. Wel moeten kabinet, werkgevers en werknemers tijdens het komende Najaarsoverleg aanvullende afspraken maken om de productiviteit en participatie te verbeteren. Ook zijn wat AWVN betreft afspraken over een verantwoorde loonkostenontwikkeling abslouut noodzakelijk om de voorspelde economische tegenwind het hoofd te kunnen bieden. Met het kabinetsbeleid en met goede richtinggevende afspraken uit het Najaarsoverleg als steun in de rug, moet het `echte werk' uiteindelijk plaatsvinden in het arbeidsvoorwaardenoverleg voor individuele ondernemingen en branches/sectoren.
AWVN, VNO-NCW en MKB-Nederland presenteren daarvoor binnenkort een concreet 6-puntenplan.

Het kabinet ziet af van de al geplande verhoging van de BTW, waardoor de inflatieraming voor 2009 beperkt kan blijven tot 3,25%. Ook presenteert het kabinet vandaag een acceptabel koopkrachtbeeld voor werknemers; door de WW-premie voor werknemers op nul te stellen, ontstaat er grosso modo voor iedere werkende in 2009 een plus in de koopkracht. Dat beeld kan overigens wel enigszins verstoord worden door de oplopende werknemerskosten voor kinderopvang. De voorziene verlaging van de WW-premie maakt het kabinet overigens wel afhankelijk van met sociale partners te maken afspraken over de loonontwikkeling voor 2009, af te spreken in CAO-overleg.

Ook werkgevers profiteren in 2009 van lagere lasten, door verlaging van de WW-premie en door een lagere werkgeversbijdrage in de ziektekosten. Daarnaast komt er 500 miljoen euro beschikbaar voor innovatie.
Het kabinet komt in de vandaag gepresenteerde stukken met diverse maatregelen die de arbeidsparticipatie kunnen verhogen. Dat wil zeggen: meer mensen aan het werk, meer uren aan het werk en meer doorwerken tot 65 jaar.

Voor leden van AWVN: voor meer gedetailleerde informatie over de kabinetsplannen en wat die betekenen voor werkgevers, zie de AWVN-Prinsjesdaganalyse.