Gemeente Dronten


Buurtschouw Buitenhof, Binnenhof en Schelpenbuurt Swifterbant

Op dinsdag 2 september heeft wijkteam Swifterbant een buurtschouw gehouden in De Binnenhof, De Buitenhof en de Schelpenbuurt te Swifterbant. Enkele bewoners, raadsleden en de leden van het wijkteam van Swifterbant hebben een ronde gemaakt.

Door weersomstandigheden is de buurtschouw ingekort maar wijkbeheerder Freek van de Graaf heeft de volgende dag nogmaals een ronde door de wijk gemaakt en eventuele gebreken genoteerd, deze zijn reeds uitgezet bij de verantwoordelijke partijen. De volgende punten zijn aan de orde geweest:

* Onderhoud groen

* Langdurig geparkeerde aanhangers, caravans en campers
* Parkeerproblematiek

* Hondenpoep

* Speeltuinbeleid

Onderhoud groen
De wijkbeheerder Freek van de Graaf zal met zijn team onderhoud plegen aan het groen wat is aangegeven door de buurtbewoners. Bewoners worden door Oost Flevoland Woondiensten aangeschreven inzake achterstallig tuinonderhoud, erfafscheidingen en dump diverse materialen in het plantsoen. Contactpersoon bij Oost Flevoland Woondiensten is Marjolien van Woerkom, zij heeft iedere vrijdag spreekuur in de wijkpost in Dorpshuis De Steiger van 09.30 tot 10.30 uur. Zelf kunt u ook een bijdrage leveren door uw stoep voor uw woning onkruid vrij te houden en indien nodig overhangend groen te verwijderen. Uw wijkbeheerder heeft iedere donderdag van 09.00 tot 10.00 uur spreekuur in uw wijkpost in Dorpshuis De Steiger.

Langdurig geparkeerde aanhangers, caravans en campers Het wijkteam wil erop wijzen dat bovengenoemde voertuigen niet langer dan 3 dagen geparkeerd mogen worden op de openbare weg. U bent zelf verantwoordelijk voor stalling van deze voertuigen op eigen terrein of elders. De milieuagent zal hierop controleren en passende actie ondernemen.

Parkeerproblematiek
O.a. bij het Medisch Centrum is er sprake van parkeeroverlast. Dit heeft uiteraard ook te maken met ouders die hun kinderen per auto naar basisschool De Golfslag brengen en hierdoor veel parkeerplaatsen bezetten. Dit probleem valt niet zomaar op te lossen, u kunt zich voorstellen dat hier hoge bedragen mee gemoeid zijn.

Hondenpoep
Het wijkteam wil ook uw aandacht vragen voor het honden- en kattenpoep probleem. Honden mogen niet loslopen en hun uitwerpselen achterlaten; uitzondering hierop zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar dat wel mag. In uw wijkpost zijn uitlaatkaartjes en hondenpoepzakjes gratis af te halen. De medewerking van hondenbezitters bepaalt uiteindelijk het resultaat om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als uw hond poept op plaatsen waar mensen lopen, ruimt u dit dan a.u.b. op. Uiteraard zijn speelterreinen verboden voor honden (ook als er geen bord staat).

Aan het kattenpoep probleem kan de gemeente helaas niets veranderen hiervoor is geen wettelijk beleid. Voor meer informatie kunt u iedere werkdag bellen tussen 08.30 en 09.30 uur met telefoonnummer (0321) 388 321 afdeling Milieu van de gemeente Dronten.

Speeltuinen
Tevens kwam ook tijdens deze schouw het speeltuinbeleid ter sprake. OBB ingenieursbureau heeft een speelruimteplan opgesteld i.s.m. kinderen van basisscholen, jeugdwerkers en gemeente. De resultaten van dit onderzoek geven een beeld van welke speelmogelijkheden voor de kinderen belangrijk zijn. Dit is weer van belang bij het herinrichten, verplaatsen, nieuw aanleggen en eventueel verwijderen van speelruimte. Nadere informatie over het speelruimteplan kunt u krijgen bij Gemeente Dronten, mevrouw S. de Groot telefoonnummer (0321) 388 465.

Heeft u ideeën, wenst u informatie dan kunt u altijd langs komen op de wijkpost in Dorpshuis De Steiger. Deze is iedere dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden en spreekuren.
Telefoon: (0321) 323 701, e-mail: wijkpost.swifterbant@versatel.nl Voor meldingen openbare ruimte: meldbox420@dronten.nl

Publicatiedatum: 16 september 2008