Gemeente Dronten


CliK is groot succes en trekt ruim 140 kinderen!

Woensdag 3 september was er weer een CliK-activiteit in Swifterbant. Tijdens de CliK-activiteiten kunnen kinderen iedere keer een andere sportactiviteit doen. Ruim 140 kinderen waren enthousiast aan het survivallen en aan het springen op het springkussen bij het Greentepark in Swifterbant.

Voor de kinderen was er een groot survivalparcours opgebouwd tussen de bomen. Het survival-parcours zat vol met uitdagende activiteiten. Zoals zoveel mogelijk kratten stapelen om vervolgens gezekerd aan een touw nog even tussen de bladeren te blijven hangen. Touwhangen, de apenhang (hoe ver kom je vooruithangend aan een touw tussen twee bomen) een heuse indianenbrug, boogschieten, steppen en boomzwaaien. De kinderen konden hun punten bijhouden op een scoreformulier en tussendoor kon er lekker een pakje drinken en wat te snoepen gehaald worden.

Naast het survivallen was er voor de jonge kinderen een groot springkussen en waren er gekke fietsen, een ware kunst om recht te fietsen. Als je naar links stuurt gaat de fiets naar rechts, stuur je naar rechts dan gaat de fiets naar links. Het leverde vele lachbuien op.

Veel mensen kwamen langslopen en bleven even kijken naar deze sportieve activiteiten.
De volgende CliK-activiteit is in de herfstvakantie!

Publicatiedatum: 16 september 2008