Gemeente Venray


16 september 2008

Tevredenheid over vangnetregeling schoolzwemmen

Ook dit schooljaar kunnen Venrayse basisschoolleerlingen weer gebruik maken van de vangnetregeling schoolzwemmen. De gemeente Venray heeft de vangnetregeling van vorig jaar geëvalueerd. Uit die evaluatie blijkt dat ouders, kinderen, scholen en zwembad De Sprank zeer positieve ervaringen hebben met de vangnetregeling.

In augustus 2007 hadden 41 kinderen zich aangemeld voor de vangnetregeling. Uiteindelijk zijn begin september 38 kinderen daadwerkelijk gestart. In maart 2008 zijn de eerste kinderen van de vangnetregeling geslaagd voor het zwemdiploma A. In totaal hebben 16 kinderen het zwemdiploma A binnen de 40 lessen behaald. De overige kinderen maken goede vorderingen en ook zij zullen snel in het bezit zijn van hun zwemdiploma.

Positieve ervaringen

Ook de ervaringen van ouders, kinderen en scholen zijn erg positief. De kinderen zijn gemotiveerd en het opkomstpercentage is erg hoog, met goede vorderingen en prestaties als resultaat. Ouders zijn blij dat hun kind op deze manier toch een kans krijgt om het zwemdiploma te behalen. Ook de scholen zien de vangnetregeling als een goede vervanging van het schoolzwemmen. Bij de ene school wordt er meer gebruik van gemaakt dan bij de andere school, maar de kinderen die het nodig hebben worden geholpen.

Aanmeldingen

Gezien al deze positieve reacties, wordt de vangnetregeling ook dit schooljaar voortgezet. Inmiddels zijn de aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar al binnen. Er hebben zich dit jaar 40 kinderen aangemeld. Daarnaast zwemmen ook de overige kinderen van de vangnetregeling 2007/2008 door totdat het zwemdiploma A is behaald.

Doel vangnetregeling

In september 2007 is de vangnetregeling schoolzwemmen van start gegaan. De vangnetregeling is een alternatief voor het in 2006/2007 afgeschafte schoolzwemmen. De vangnetregeling is bedoeld voor Venrayse basisschool leerlingen die bij de start van groep 5 nog geen zwemdiploma A hebben. Deze kinderen mogen op kosten van de gemeente zwemles gaan volgen bij zwembad De Sprank, tenminste totdat het zwemdiploma A is behaald.